“18 Potentieel Populaire Ikea Babynamen”

18 Ikea-babynamen die weleens héél populair zouden kunnen worden

Als er één winkel is die ons leven verrijkt heeft, dan is het wel Ikea. Van meubels tot decoratie, het Zweedse bedrijf heeft het allemaal. En nu hebben ze nog iets nieuws bedacht: babynamen. Ja, je leest het goed! Ikea heeft namelijk een lijst met babynamen samengesteld die weleens héél populair zouden kunnen worden. In dit artikel gaan we dieper in op de 18 Ikea-babynamen en wat ze betekenen.

1. Ådum

De eerste naam op de lijst is Ådum, wat ‘roodbruine aarde’ betekent. Het is een naam die perfect past bij de herfst en het gezellige gevoel dat daarbij hoort.

2. Björk

Björk is waarschijnlijk de bekendste naam uit deze lijst. Het betekent ‘berk’ en is ook de naam van de IJslandse zangeres. Een mooie, unieke naam die perfect is voor ouders die iets anders willen dan de standaardnamen.

3. Cilla

Cilla is een Zweedse naam die ‘beschermster’ betekent. Het is een naam die al een tijdje populair is in Scandinavië, maar nu ook de rest van de wereld lijkt te veroveren.

4. Dagstorp

Dagstorp is een naam die ‘dorp van de dagarbeiders’ betekent. Het is een naam die goed past bij ouders die houden van geschiedenis en de oude ambachten.

5. Eivor

Eivor is een Zweedse naam die ‘altijd sterk’ betekent. Het is een naam die perfect past bij ouders die op zoek zijn naar een krachtige naam voor hun kind.

6. Fjalla

Fjalla is een naam die ‘bergen’ betekent. Het is een naam die perfect past bij ouders die houden van de natuur en de bergen.

7. Göta

Göta is een Zweedse naam die ‘rivier’ betekent. Het is een naam die goed past bij ouders die houden van de natuur en de rust die daarbij hoort.

8. Havtorn

Havtorn is een Zweedse naam die ‘duindoorn’ betekent. Het is een naam die perfect past bij ouders die houden van de natuur en de zee.

9. Ingo

Ingo is een naam die ‘beschermer van de erfgoederen’ betekent. Het is een naam die goed past bij ouders die houden van geschiedenis en erfgoed.

10. Joar

Joar is een Zweedse naam die ‘boogschutter’ betekent. Het is een naam die goed past bij ouders die houden van sport en actie.

11. Kullaberg

Kullaberg is een Zweedse naam die ‘rots van Kulla’ betekent. Het is een naam die perfect past bij ouders die houden van de natuur en het buitenleven.

12. Livsång

Livsång is een Zweedse naam die ‘lied van het leven’ betekent. Het is een naam die perfect past bij ouders die houden van muziek en kunst.

13. Norna

Norna is een naam die ‘lotsgodin’ betekent. Het is een naam die past bij ouders die houden van geschiedenis en mythologie.

14. Rallare

Rallare is een Zweedse naam die ‘spoorwegbouwer’ betekent. Het is een naam die past bij ouders die houden van geschiedenis en oude ambachten.

15. Solvinden

Solvinden is een Zweedse naam die ‘zonnewind’ betekent. Het is een naam die perfect past bij ouders die houden van de natuur en het buitenleven.

16. Tjörven

Tjörven is een Zweedse naam die ‘kleine Thor’ betekent. Het is een naam die past bij ouders die houden van geschiedenis en mythologie.

17. Ullvide

Ullvide is een Zweedse naam die ‘wolwit’ betekent. Het is een naam die perfect past bij ouders die houden van de natuur en het buitenleven.

18. Vacker

Vacker is een Zweedse naam die ‘mooi’ betekent. Het is een naam die perfect past bij ouders die houden van de schoonheid van de natuur.

Conclusie

Ikea heeft met deze lijst van 18 babynamen weer eens bewezen dat ze niet alleen goed zijn in meubels en decoratie, maar ook in het bedenken van originele namen. Of deze namen ook echt populair zullen worden, is nog afwachten. Maar één ding is zeker: ze zijn stuk voor stuk uniek en bijzonder.

FAQs

1. Zijn deze namen alleen voor Scandinavische kinderen?

Nee, deze namen kunnen door ouders over de hele wereld gebruikt worden.

2. Zijn deze namen al officieel erkend?

Niet alle namen zijn officieel erkend, maar dat betekent niet dat ze niet gebruikt kunnen worden.

3. Zijn deze namen alleen voor baby’s?

Nee, deze namen kunnen ook gebruikt worden voor oudere kinderen of zelfs volwassenen.

4. Zijn deze namen alleen voor Zweedse kinderen?

Nee, deze namen kunnen door ouders over de hele wereld gebruikt worden.

5. Waarom heeft Ikea deze lijst samengesteld?

Ikea wilde iets nieuws en origineels doen en heeft daarom deze lijst samengesteld.