18 natuur geïnspireerde babynamen voor jongens en meisjes

18x babynamen geïnspireerd op de natuur die leuk zijn voor jongens én meisjes

Als je op zoek bent naar een mooie naam voor je baby, dan is de natuur een geweldige inspiratiebron. Er zijn talloze babynamen die geïnspireerd zijn op de natuur, van bloemen tot dieren en van bomen tot planeten. In dit artikel hebben we 18 babynamen voor jongens én meisjes verzameld die geïnspireerd zijn op de natuur. Misschien zit de perfecte naam voor jouw kleintje er wel tussen!

1. Luna

Luna is een prachtige naam geïnspireerd op de maan. Het is een populaire naam in Nederland en wordt zowel aan meisjes als jongens gegeven. De naam is afgeleid van het Latijnse woord voor maan: ‘luna’.

2. River

River is een stoere naam voor zowel jongens als meisjes. De naam betekent ‘rivier’ en is geïnspireerd op de krachtige stroming van het water.

3. Hazel

Hazel is een lieflijke naam geïnspireerd op de hazelnootboom. De naam wordt voornamelijk aan meisjes gegeven en betekent ‘hazelaar’.

4. Robin

Robin is een unisex naam geïnspireerd op de vogel. De naam betekent ‘roodborstje’ en is zowel geschikt voor jongens als meisjes.

5. Sky

Sky is een naam geïnspireerd op de lucht. Het is een unisex naam die zowel aan jongens als meisjes gegeven kan worden. De naam betekent ‘lucht’.

6. Ocean

Ocean is een krachtige naam geïnspireerd op de oceaan. Het is een unisex naam die zowel aan jongens als meisjes gegeven kan worden. De naam betekent ‘oceaan’.

7. Ivy

Ivy is een elegante naam geïnspireerd op de klimplant. De naam wordt voornamelijk aan meisjes gegeven en betekent ‘klimop’.

8. Jasper

Jasper is een stoere naam geïnspireerd op de edelsteen. De naam wordt voornamelijk aan jongens gegeven en betekent ‘gestreept of gevlekt mineraal’.

9. Willow

Willow is een sierlijke naam geïnspireerd op de wilgenboom. De naam wordt voornamelijk aan meisjes gegeven en betekent ‘wilg’.

10. Phoenix

Phoenix is een krachtige naam geïnspireerd op de mythische vogel. De naam wordt voornamelijk aan jongens gegeven en betekent ‘herboren uit de as’.

11. Sage

Sage is een rustgevende naam geïnspireerd op de salieplant. De naam wordt zowel aan jongens als meisjes gegeven en betekent ‘wijze’.

12. Cedar

Cedar is een stoere naam geïnspireerd op de cederboom. De naam wordt voornamelijk aan jongens gegeven en betekent ‘cederboom’.

13. Iris

Iris is een elegante naam geïnspireerd op de bloem. De naam wordt voornamelijk aan meisjes gegeven en betekent ‘regenboog’.

14. Orion

Orion is een krachtige naam geïnspireerd op het sterrenbeeld. De naam wordt voornamelijk aan jongens gegeven en betekent ‘jager’.

15. Olive

Olive is een lieve naam geïnspireerd op de olijfboom. De naam wordt voornamelijk aan meisjes gegeven en betekent ‘olijf’.

16. Wolf

Wolf is een stoere naam geïnspireerd op de wolf. De naam wordt voornamelijk aan jongens gegeven en betekent ‘wolf’.

17. Lotus

Lotus is een sierlijke naam geïnspireerd op de lotusbloem. De naam wordt voornamelijk aan meisjes gegeven en betekent ‘lotus’.

18. Phoenixia

Phoenixia is een unieke naam geïnspireerd op de mythische vogel. De naam wordt voornamelijk aan meisjes gegeven en betekent ‘herboren uit de as’.

Conclusie

Er zijn talloze babynamen geïnspireerd op de natuur. Of je nu op zoek bent naar een stoere naam voor je zoontje of een elegante naam voor je dochter, de natuur biedt volop inspiratie. Hopelijk heb je in dit artikel een naam gevonden die bij jou en je kleintje past!

FAQs

1. Zijn alle namen in dit artikel unisex?

Nee, hoewel veel namen in dit artikel unisex zijn, zijn er ook namen die meer geschikt zijn voor jongens of meisjes.

2. Wat betekent de naam Phoenix?

Phoenix betekent ‘herboren uit de as’. Het is een krachtige naam geïnspireerd op de mythische vogel.

3. Wat betekent de naam Olive?

Olive betekent ‘olijf’. Het is een lieve naam geïnspireerd op de olijfboom.

4. Wat betekent de naam Sky?

Sky betekent ‘lucht’. Het is een unisex naam die zowel aan jongens als meisjes gegeven kan worden.

5. Wat betekent de naam Lotus?

Lotus betekent ‘lotus’. Het is een sierlijke naam geïnspireerd op de lotusbloem.