“20 uniseks namen die zowel geschikt zijn voor jongens als meisjes”

20 namen die zowel leuk zijn voor jongens als meisjes

De tijd dat namen strikt voor jongens of meisjes waren, is voorbij. Tegenwoordig zijn er veel namen die geschikt zijn voor zowel jongens als meisjes. Het kiezen van een naam kan een uitdagende taak zijn, vooral als je op zoek bent naar een unieke naam die niet gendergebonden is. In dit artikel hebben we 20 namen verzameld die zowel leuk zijn voor jongens als meisjes.

1. Alex

Alex is een korte en krachtige naam die zowel voor jongens als meisjes leuk is. Het is afgeleid van het Griekse woord ‘alexein’, wat ‘beschermen’ betekent. Alex is een populaire naam die wereldwijd wordt gebruikt.

2. Taylor

Taylor is een Engelse naam die ‘kleermaker’ betekent. Het kan zowel voor jongens als meisjes worden gebruikt en heeft een tijdloze en elegante uitstraling. Beroemde dragers van deze naam zijn Taylor Swift en Taylor Lautner.

3. Jamie

Jamie is een Schotse naam die ‘degene die de hielen bijt’ betekent. Het kan zowel voor jongens als meisjes worden gebruikt en heeft een speelse en charmante uitstraling. Jamie Oliver, de beroemde chef-kok, is een bekende drager van deze naam.

4. Casey

Casey is een Ierse naam die ‘dapper’ betekent. Het kan zowel voor jongens als meisjes worden gebruikt en heeft een stoere en avontuurlijke uitstraling. Casey Affleck en Casey Neistat zijn bekende dragers van deze naam.

5. Avery

Avery is een Engelse naam die ‘elfheer’ betekent. Het kan zowel voor jongens als meisjes worden gebruikt en heeft een elegante en verfijnde uitstraling. De naam is vooral populair in de Verenigde Staten.

6. Morgan

Morgan is een Welsh-Ierse naam die ‘zeeman’ betekent. Het kan zowel voor jongens als meisjes worden gebruikt en heeft een sterke en avontuurlijke uitstraling. Morgan Freeman en Morgan Stanley zijn bekende dragers van deze naam.

7. Jordan

Jordan is een Hebreeuwse naam die ‘neerdalen’ betekent. Het kan zowel voor jongens als meisjes worden gebruikt en heeft een sportieve en energieke uitstraling. Michael Jordan, de beroemde basketbalspeler, heeft deze naam beroemd gemaakt.

8. Cameron

Cameron is een Schotse naam die ‘gebogen neus’ betekent. Het kan zowel voor jongens als meisjes worden gebruikt en heeft een elegante en verfijnde uitstraling. Cameron Diaz en Cameron Boyce zijn bekende dragers van deze naam.

9. Jamie-Lee

Jamie-Lee is een combinatie van de namen Jamie en Lee. Het kan zowel voor jongens als meisjes worden gebruikt en heeft een unieke en creatieve uitstraling. Jamie-Lee Kriewitz, de Duitse zangeres, heeft deze naam bekend gemaakt.

10. Riley

Riley is een Engelse naam die ‘dappere krijger’ betekent. Het kan zowel voor jongens als meisjes worden gebruikt en heeft een sterke en vastberaden uitstraling. Beroemde dragers van deze naam zijn Riley Keough en Riley Reid.

11. Hayden

Hayden is een Engelse naam die ‘heidense vallei’ betekent. Het kan zowel voor jongens als meisjes worden gebruikt en heeft een mysterieuze en romantische uitstraling. Hayden Christensen en Hayden Panettiere zijn bekende dragers van deze naam.

12. Quinn

Quinn is een Ierse naam die ‘slim’ betekent. Het kan zowel voor jongens als meisjes worden gebruikt en heeft een slimme en intelligente uitstraling. Quinn Shephard en Quinn Cook zijn bekende dragers van deze naam.

13. Morganne

Morganne is een variatie op de naam Morgan. Het kan zowel voor jongens als meisjes worden gebruikt en heeft een elegante en verfijnde uitstraling. Morganne Bello, de Franse sieradenontwerper, heeft deze naam bekend gemaakt.

14. Skyler

Skyler is een Engelse naam die ‘bescherming’ betekent. Het kan zowel voor jongens als meisjes worden gebruikt en heeft een vredige en rustgevende uitstraling. Skyler White, het personage uit de serie Breaking Bad, heeft deze naam populair gemaakt.

15. Jordan-Lee

Jordan-Lee is een combinatie van de namen Jordan en Lee. Het kan zowel voor jongens als meisjes worden gebruikt en heeft een sportieve en energieke uitstraling. Jordan-Lee Davies, de Welsh voetballer, is een bekende drager van deze naam.

16. Rowan

Rowan is een Engelse naam die ‘rode bes’ betekent. Het kan zowel voor jongens als meisjes worden gebruikt en heeft een natuurlijke en rustieke uitstraling. Rowan Atkinson, de beroemde Britse komiek, heeft deze naam bekend gemaakt.

17. Charlie

Charlie is een Engelse naam die ‘vrije man’ betekent. Het kan zowel voor jongens als meisjes worden gebruikt en heeft een speelse en charmante uitstraling. Charlie Chaplin en Charlie Sheen zijn bekende dragers van deze naam.

18. Dakota

Dakota is een Indiaanse naam die ‘vriend’ betekent. Het kan zowel voor jongens als meisjes worden gebruikt en heeft een spirituele en mystieke uitstraling. Dakota Fanning en Dakota Johnson zijn bekende dragers van deze naam.

19. Casey-Jay

Casey-Jay is een combinatie van de namen Casey en Jay. Het kan zowel voor jongens als meisjes worden gebruikt en heeft een stoere en avontuurlijke uitstraling. Casey-Jay Andrews, de Australische atleet, heeft deze naam bekend gemaakt.

20. Alexi

Alexi is een Russische naam die ‘beschermer’ betekent. Het kan zowel voor jongens als meisjes worden gebruikt en heeft een sterke en vastberaden uitstraling. Alexi Laiho, de Finse gitarist, heeft deze naam bekend gemaakt.

Conclusie

Zoals je kunt zien, zijn er veel namen die zowel leuk zijn voor jongens als meisjes. Het kiezen van een naam is een persoonlijke beslissing en het is belangrijk om een naam te kiezen die bij jou en je kind past. Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om inspiratie op te doen voor een unieke en genderneutrale naam.

FAQs

1. Kan ik een genderneutrale naam kiezen?

Ja, er zijn veel genderneutrale namen beschikbaar die zowel voor jongens als meisjes kunnen worden gebruikt.

2. Wat zijn enkele populaire genderneutrale namen?

Enkele populaire genderneutrale namen zijn Alex, Taylor, Jamie, Avery, en Riley.

3. Is het belangrijk om een genderneutrale naam te kiezen?

Het kiezen van een genderneutrale naam kan een manier zijn om genderstereotypen te doorbreken en een inclusieve omgeving te creëren.

4. Hoe kies ik een naam die bij mijn kind past?

Het is belangrijk om een naam te kiezen die bij de persoonlijkheid en stijl van je kind past. Overweeg ook de betekenis en de oorsprong van de naam.

5. Kan ik de naam van mijn kind later nog veranderen?

Ja, het is mogelijk om de naam van je kind later te veranderen, maar het kan een langdurig en moeilijk proces zijn.