“20 weinig gehoorde namen met 7 letters”

20 namen met 7 letters die je nog niet zo vaak hoort

Als je op zoek bent naar een unieke en bijzondere naam voor je kind, dan kan het een uitdaging zijn om iets te vinden dat echt opvalt. Gelukkig zijn er veel opties om uit te kiezen, vooral als je bereid bent om iets buiten de gebaande paden te zoeken. In dit artikel kijken we naar 20 namen met 7 letters die je nog niet zo vaak hoort, maar die wellicht perfect zijn voor jouw kleine spruit.

1. Annelie

Annelie is een naam die vooral in Scandinavische landen veel voorkomt. Het is een samentrekking van de namen Anna en Liesbeth en betekent “genade” en “God heeft gezworen”.

2. Beatrix

Beatrix is een klassieke naam die nog steeds populair is in Nederland. Het betekent “zij die geluk brengt” en is afgeleid van het Latijnse woord “beatus”.

3. Celine

Celine is een Franse naam die “hemels” betekent. Het is een variant van de naam Céline, die op zijn beurt weer is afgeleid van de Latijnse naam Caelina.

4. Evangie

Evangie is een Griekse naam die “goed nieuws” betekent. Het is een variant van de naam Evangelina, die weer is afgeleid van het Griekse woord “evangelion”.

5. Felicia

Felicia is een Latijnse naam die “gelukkig” betekent. Het is een variant van de naam Felix, die “gelukkig” of “vruchtbaar” betekent.

6. Giselle

Giselle is een Franse naam die “stralend als een ster” betekent. Het is een variant van de Duitse naam Gisela, die “stralen” betekent.

7. Isadora

Isadora is een Griekse naam die “geschenk van Isis” betekent. Isis is een Egyptische godin die werd vereerd als de godin van de vruchtbaarheid en de liefde.

8. Juliette

Juliette is een Franse naam die “jeugdig” betekent. Het is een variant van de naam Julia, die “zacht van haar” betekent.

9. Kassandra

Kassandra is een Griekse naam die “de schitterende” betekent. Het is een variant van de naam Cassandra, die in de Griekse mythologie bekend stond als een priesteres die de toekomst kon voorspellen.

10. Liliane

Liliane is een Franse naam die “lelie” betekent. Het is een variant van de naam Lily, die symbool staat voor reinheid en onschuld.

11. Marcella

Marcella is een Latijnse naam die “oorlogszuchtig” betekent. Het is een vrouwelijke variant van de naam Marcus, die “mannelijk” betekent.

12. Noémie

Noémie is een Franse naam die “rust” betekent. Het is een variant van de Hebreeuwse naam Naomi, die “lieflijk” betekent.

13. Ophelia

Ophelia is een Griekse naam die “helpende” betekent. Het is ook de naam van een personage uit het beroemde toneelstuk Hamlet van Shakespeare.

14. Quinten

Quinten is een Latijnse naam die “vijfde” betekent. Het is afgeleid van het Latijnse woord “quintus”, dat “vijfde” betekent.

15. Rosalyn

Rosalyn is een Engelse naam die “kleine roos” betekent. Het is een variant van de naam Rose, die symbool staat voor liefde en schoonheid.

16. Sabrina

Sabrina is een Keltische naam die “rivier van de grens” betekent. Het is ook de naam van een personage uit de legende van Koning Arthur.

17. Thalita

Thalita is een Hebreeuwse naam die “meisje” betekent. Het is afgeleid van het Aramese woord “talitha”, dat “meisje” betekent.

18. Valérie

Valérie is een Franse naam die “sterk” betekent. Het is een vrouwelijke variant van de naam Valerius, die “sterk” of “dapper” betekent.

19. Yvette

Yvette is een Franse naam die “boogschutter” betekent. Het is een vrouwelijke variant van de naam Yves, die “boogschutter” of “ijverig” betekent.

20. Zuzanna

Zuzanna is een Poolse naam die “lelie” betekent. Het is een variant van de naam Susanna, die “lelie” of “gratie” betekent.

Conclusie

Er zijn veel prachtige namen met 7 letters die je nog niet zo vaak hoort, maar die wellicht perfect zijn voor jouw kind. Of je nu op zoek bent naar iets klassieks, iets moderns, of iets dat daar tussenin zit, er is altijd wel iets te vinden dat bij jou en jouw kind past.

FAQs

1. Hoe kies ik een naam voor mijn kind?

Het kiezen van een naam voor je kind kan een uitdaging zijn, maar het is ook een kans om iets unieks en speciaals te vinden dat bij jou en je kind past. Denk na over wat je belangrijk vindt in een naam, zoals de betekenis, de klank, en de herkomst.

2. Wat zijn populaire namen voor meisjes?

Populaire namen voor meisjes verschillen per land en per jaar, maar enkele namen die momenteel populair zijn in Nederland zijn Emma, Sophie, Julia, en Mila.

3. Wat zijn populaire namen voor jongens?

Populaire namen voor jongens verschillen per land en per jaar, maar enkele namen die momenteel populair zijn in Nederland zijn Noah, Levi, Sem, en Finn.

4. Hoe kan ik ervoor zorgen dat de naam van mijn kind uniek is?

Als je op zoek bent naar een unieke naam voor je kind, dan zijn er verschillende strategieën die je kunt gebruiken. Je zou bijvoorbeeld kunnen zoeken naar namen die niet vaak voorkomen, of namen die een bijzondere betekenis hebben. Je zou ook kunnen kijken naar namen uit andere culturen of talen.

5. Wat zijn enkele dingen waar ik rekening mee moet houden bij het kiezen van een naam voor mijn kind?

Er zijn verschillende dingen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een naam voor je kind. Denk bijvoorbeeld aan de betekenis van de naam, de klank, de spelling, en de herkomst. Het kan ook belangrijk zijn om te bedenken hoe de naam zich in de toekomst zal ontwikkelen, en of het geschikt is voor zowel een kind als een volwassene.