“20 Namen met de Betekenis van ‘Wonder’ of ‘Geluk'”

20 namen met de betekenis ‘wonder’ of ‘geluk’

Elke ouder wil dat hun kind een gezegend leven leidt en gelukkig is. Sommigen kiezen ervoor om hun kinderen namen te geven die deze wensen symboliseren. In dit artikel hebben we 20 namen verzameld die ‘wonder’ of ‘geluk’ betekenen. Lees verder om te ontdekken welke namen dit zijn.

1. Asher

Asher is een Hebreeuwse naam die ‘gelukkig’ betekent. Het is een populaire naam onder Joodse families en wordt vaak geassocieerd met voorspoed en zegen.

2. Ayman

Ayman is een Arabische naam die ‘zegen’ betekent. Het wordt vaak gegeven aan jongens en wordt beschouwd als een naam die succes en voorspoed brengt.

3. Benedict

Benedict is een Latijnse naam die ‘gezegend’ betekent. Het is een populaire naam in de katholieke traditie en wordt geassocieerd met heiligheid en genade.

4. Boaz

Boaz is een Hebreeuwse naam die ‘snelheid’ of ‘kracht’ betekent. Het wordt vaak gegeven aan jongens en wordt geassocieerd met succes en geluk.

5. Dalia

Dalia is een Hebreeuwse naam die ‘geluk’ betekent. Het is een populaire naam onder Joodse families en wordt geassocieerd met voorspoed en succes.

6. Felicity

Felicity is een Latijnse naam die ‘geluk’ betekent. Het wordt vaak gegeven aan meisjes en wordt geassocieerd met vreugde en blijdschap.

7. Fortuna

Fortuna is een Latijnse naam die ‘geluk’ betekent. Het is een populaire naam in de Romeinse traditie en wordt geassocieerd met voorspoed en succes.

8. Gwen

Gwen is een Keltische naam die ‘geluk’ of ‘zegen’ betekent. Het wordt vaak gegeven aan meisjes en wordt geassocieerd met positiviteit en voorspoed.

9. Kaida

Kaida is een Japanse naam die ‘kleine draak die geluk brengt’ betekent. Het wordt vaak gegeven aan meisjes en wordt geassocieerd met kracht en voorspoed.

10. Kiara

Kiara is een Ierse naam die ‘licht’ betekent. Het wordt vaak gegeven aan meisjes en wordt geassocieerd met positiviteit en voorspoed.

11. Nadia

Nadia is een Slavische naam die ‘hoop’ betekent. Het wordt vaak gegeven aan meisjes en wordt geassocieerd met positiviteit en optimisme.

12. Niamh

Niamh is een Ierse naam die ‘geluk’ betekent. Het wordt vaak gegeven aan meisjes en wordt geassocieerd met voorspoed en succes.

13. Sachi

Sachi is een Japanse naam die ‘geluk’ betekent. Het wordt vaak gegeven aan meisjes en wordt geassocieerd met positiviteit en voorspoed.

14. Saide

Saide is een Arabische naam die ‘gelukkig’ betekent. Het wordt vaak gegeven aan meisjes en wordt geassocieerd met positiviteit en succes.

15. Salomon

Salomon is een Hebreeuwse naam die ‘vrede’ betekent. Het is een populaire naam in de bijbelse traditie en wordt geassocieerd met harmonie en liefde.

16. Shreya

Shreya is een Sanskriet naam die ‘geluk’ betekent. Het wordt vaak gegeven aan meisjes en wordt geassocieerd met voorspoed en welzijn.

17. Tatsu

Tatsu is een Japanse naam die ‘draak’ betekent. Het wordt vaak gegeven aan jongens en wordt geassocieerd met kracht en voorspoed.

18. Varda

Varda is een Hebreeuwse naam die ‘roos’ betekent. Het wordt vaak gegeven aan meisjes en wordt geassocieerd met schoonheid en voorspoed.

19. Zelig

Zelig is een Jiddische naam die ‘gelukkig’ betekent. Het wordt vaak gegeven aan jongens en wordt geassocieerd met positiviteit en succes.

20. Ziva

Ziva is een Hebreeuwse naam die ‘stralend’ betekent. Het wordt vaak gegeven aan meisjes en wordt geassocieerd met positiviteit en voorspoed.

Conclusie

Er zijn veel namen die ‘wonder’ of ‘geluk’ betekenen. De namen die we hebben genoemd, zijn slechts een kleine selectie van de vele mogelijkheden. Als je op zoek bent naar een naam die positiviteit en voorspoed symboliseert, overweeg dan een van deze namen voor je kind.

FAQs

1. Wat is de betekenis van de naam Asher?

De naam Asher betekent ‘gelukkig’ in het Hebreeuws.

2. Welke naam betekent ‘hoop’?

De naam Nadia betekent ‘hoop’ in het Slavisch.

3. Wat is de betekenis van de naam Kiara?

Kiara betekent ‘licht’ in het Iers.

4. Wat is de betekenis van de naam Ziva?

Ziva betekent ‘stralend’ in het Hebreeuws.

5. Wat is de betekenis van de naam Tatsu?

Tatsu betekent ‘draak’ in het Japans.