“20 babynamen geïnspireerd op sprookjes, voor een gelukkig ooit daarna”

20 op sprookjes geïnspireerde babynamen, voor een happily ever after

Als je op zoek bent naar een babynaam voor je kleintje, is het niet altijd even makkelijk om de perfecte naam te vinden. Er zijn zoveel opties en factoren om rekening mee te houden. Een inspiratiebron kan dan altijd handig zijn. Wist je dat sprookjes een geweldige bron kunnen zijn voor het vinden van een unieke en betekenisvolle naam? In dit artikel delen we 20 op sprookjes geïnspireerde babynamen, voor een happily ever after.

Rapunzel

Rapunzel is een prachtige naam die geïnspireerd is op het sprookje van de prinses met de lange haren. De naam betekent letterlijk ’toren’ en kan zowel voor jongens als meisjes gebruikt worden.

Assepoester

Assepoester is een naam die iedereen wel kent van het bekende sprookje. De naam betekent letterlijk ‘as’ en ‘erwten’, wat misschien niet meteen heel betekenisvol klinkt. Maar het verhaal van Assepoester staat voor hoop, doorzettingsvermogen en geluk, en dat zijn prachtige betekenissen om aan je kind mee te geven.

Aurora

Aurora is de naam van de prinses uit Doornroosje en betekent ‘dageraad’. Het is een prachtige naam die zowel voor meisjes als jongens gebruikt kan worden.

Beast

Beast is de naam van het Beest uit Belle en het Beest. Het is een stoere naam die perfect is voor jongens. De betekenis van de naam is ‘beestachtig’, maar in het verhaal van Belle en het Beest staat de naam vooral voor onvoorwaardelijke liefde en trouw.

Belle

Belle is de naam van de heldin uit Belle en het Beest. Het betekent ‘mooi’ en is een prachtige naam voor meisjes. Belle staat in het sprookje voor intelligentie, moed en liefde.

FAQs

1. Waarom zijn sprookjesnamen zo populair?

Sprookjesnamen zijn populair omdat ze vaak een betekenis hebben die verder gaat dan alleen de naam zelf. Ze staan voor hoop, liefde, moed en doorzettingsvermogen, en dat zijn mooie waarden om aan je kind mee te geven.

2. Zijn sprookjesnamen alleen geschikt voor meisjes?

Nee, sprookjesnamen zijn zowel geschikt voor jongens als meisjes. Denk bijvoorbeeld aan de naam Rapunzel, die zowel voor jongens als meisjes gebruikt kan worden.

3. Zijn sprookjesnamen nog wel origineel?

Hoewel sprookjesnamen inderdaad populair zijn, betekent dat niet dat ze niet meer origineel kunnen zijn. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor minder bekende sprookjesnamen, of een naam combineren met een andere naam of betekenis.

4. Moet ik rekening houden met de betekenis van de naam?

Het is altijd goed om rekening te houden met de betekenis van een naam, omdat dit vaak iets zegt over de waarden die de naam met zich meedraagt. Maar uiteindelijk is het belangrijkste dat je een naam kiest die bij jou en je kind past.

5. Kan ik een sprookjesnaam ook als tweede naam gebruiken?

Natuurlijk! Een sprookjesnaam kan prima als tweede naam gebruikt worden, bijvoorbeeld in combinatie met een andere naam of betekenis.

Conclusie:

Er zijn talloze prachtige babynamen geïnspireerd op sprookjes. Van Rapunzel tot Belle en van Aurora tot Beast, er is voor elk kind wel een mooie en betekenisvolle naam te vinden. Belangrijk is dat je een naam kiest die bij jou en je kind past, en die betekenis heeft voor jullie beiden.