“20 babynamen geïnspireerd op de boeken van Annie M.G. Schmidt”
20x babynamen geïnspireerd op de boeken van Annie M.G. Schmidt

20x babynamen geïnspireerd op de boeken van Annie M.G. Schmidt

Ben je op zoek naar een unieke naam voor je baby en ben je fan van de boeken van Annie M.G. Schmidt? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! In dit artikel hebben we 20 babynamen verzameld die geïnspireerd zijn op de bekende kinderboeken van deze Nederlandse schrijfster. Lees snel verder en ontdek welke namen perfect zijn voor jouw kleintje.

1. Jip

De naam Jip komt uit het boek ‘Jip en Janneke’ en is een populaire babynaam. Het is een korte, krachtige naam die goed past bij zowel jongens als meisjes.

2. Janneke

Natuurlijk kan de naam Janneke niet ontbreken in dit lijstje. Janneke is de beste vriendin van Jip en samen beleven ze de leukste avonturen.

3. Pluk

Pluk is de hoofdpersoon uit het boek ‘Pluk van de Petteflet’. Het is een vrolijke en avontuurlijke naam die perfect past bij een nieuwsgierige baby.

4. Aagje

Aagje is een personage uit het boek ‘Aagje’, maar de naam kan ook goed als babynaam gebruikt worden. Het is een klassieke, Nederlandse naam die niet vaak voorkomt.

5. Otje

Ook Otje is een bekend personage uit een boek van Annie M.G. Schmidt. Het is een vrolijke, speelse naam die goed past bij een energieke baby.

6. Wiplala

Wiplala is een grappig mannetje uit het boek ‘Wiplala’. De naam is uniek en origineel en past goed bij ouders die op zoek zijn naar iets anders.

7. Siepie

Siepie is de poes van Jip en Janneke en is een schattige naam voor een meisje. Het is een korte naam die makkelijk te onthouden is.

8. Flip

Flip is de naam van de vogel uit het boek ‘Pluk van de Petteflet’. Het is een stoere, korte naam die goed past bij jongens.

9. Minoes

Minoes is een kat die verandert in een vrouw in het gelijknamige boek. Het is een mysterieuze, unieke naam die goed past bij meisjes.

10. Dikkertje

Dikkertje Dap is een bekend personage uit een gedicht van Annie M.G. Schmidt. De naam Dikkertje is schattig en speels en past goed bij een stevige baby.

11. Takkie

Takkie is de hond van Jip en Janneke en is een grappige naam voor een jongen. Het is een korte, makkelijk uit te spreken naam.

12. Ibbeltje

Ibbeltje is een meisje met toverkracht uit het boek ‘Ibbeltje’. De naam is uniek en past goed bij ouders die op zoek zijn naar iets bijzonders.

13. Ottilie

Ottilie is een naam die voorkomt in het boek ‘Abeltje’. Het is een elegante, vrouwelijke naam die goed past bij meisjes.

14. Sebastiaan

Sebastiaan is een kever uit het boek ‘Het fluitketeltje’. Het is een stoere, krachtige naam die goed past bij jongens.

15. Saartje

Saartje is een personage uit het boek ‘Pluk van de Petteflet’. Het is een lieve, zachte naam die goed past bij meisjes.

16. Moffel

Moffel is een mol uit het boek ‘Moffel en Piertje’. Het is een grappige, speelse naam die goed past bij jongens.

17. Piertje

Piertje is de beste vriend van Moffel en is een schattige naam voor een meisje. Het is een korte, makkelijk uit te spreken naam.

18. Pieternel

Pieternel is een personage uit het boek ‘Floddertje’. Het is een elegante, vrouwelijke naam die goed past bij meisjes.

19. Floddertje

Floddertje is een meisje dat altijd vies wordt in het gelijknamige boek. Het is een speelse, grappige naam die goed past bij een energieke baby.

20. Jozefien

Jozefien is een personage uit het boek ‘Jip en Janneke’. Het is een klassieke, Nederlandse naam die goed past bij meisjes.

Conclusie

Er zijn genoeg babynamen te vinden die geïnspireerd zijn op de boeken van Annie M.G. Schmidt. Of je nu op zoek bent naar een klassieke, Nederlandse naam of juist iets unieks, er is voor ieder wat wils. Hopelijk heb je in dit artikel inspiratie opgedaan voor een mooie naam voor jouw kleintje.

Veelgestelde vragen

1. Zijn deze babynamen alleen geschikt voor fans van Annie M.G. Schmidt?

Nee, deze babynamen zijn voor iedereen geschikt. Of je nu fan bent van de boeken van Annie M.G. Schmidt of niet, het zijn stuk voor stuk mooie namen.

2. Zijn deze babynamen populair?

Sommige namen, zoals Jip en Janneke, zijn erg populair. Andere namen komen minder vaak voor, zoals Wiplala en Ibbeltje.

3. Zijn deze babynamen geschikt voor jongens en meisjes?

Ja, de meeste namen zijn zowel geschikt voor jongens als meisjes. Enkele namen, zoals Janneke en Saartje, zijn voornamelijk geschikt voor meisjes.

4. Zijn deze babynamen tijdloos?

Ja, de meeste namen zijn tijdloos en zullen altijd mooi blijven. Namen als Jip en Janneke zijn al jaren populair en zullen dat waarschijnlijk ook blijven.

5. Kan ik de spelling van deze namen aanpassen?

Natuurlijk, je kunt de spelling van de namen aanpassen naar jouw eigen wens. Houd er wel rekening mee dat sommige namen dan minder herkenbaar zijn.