22 babynamen die meteen als ‘hockeynaam’ herkenbaar zijn

22 babynamen die je meteen als ‘hockeynaam’ herkent

Ben je op zoek naar een unieke babynaam die ook nog eens past bij je liefde voor hockey? Dan ben je op de juiste plek! In deze blog hebben we 22 babynamen verzameld die je meteen als ‘hockeynaam’ herkent. Van stoere en krachtige namen tot aan namen die geïnspireerd zijn door de grote hockeylegendes, er is voor ieder wat wils. Lees verder en ontdek welke naam het beste bij jou en je kleintje past.

1. Gretzky

Een van de grootste hockeyers aller tijden is Wayne Gretzky. Zijn achternaam is niet alleen iconisch in de hockeywereld, maar ook een unieke voornaam voor een jongen. Gretzky betekent ‘vrede’ en is afkomstig uit de Oekraïne.

2. McDavid

Een andere legende in de hockeywereld is Connor McDavid, de jongste aanvoerder in de geschiedenis van de NHL. McDavid is een Schotse achternaam die ‘zoon van David’ betekent en is geschikt voor zowel jongens als meisjes.

3. Crosby

Sidney Crosby is een van de meest bekende namen in de hockeywereld. Zijn achternaam is van Engelse afkomst en betekent ‘dorp bij de kruising’. Een stoere naam voor een jongen!

4. Bauer

Een merk dat onlosmakelijk verbonden is met de hockeywereld is Bauer. De naam is van Duitse afkomst en betekent ‘boer’. Een mooie naam voor zowel jongens als meisjes.

5. Ovi

Alexander Ovechkin, ook wel bekend als ‘Ovi’, is een Russische ijshockeyer en een van de beste aanvallers in de geschiedenis van de NHL. Ovi is een unieke en krachtige naam voor een jongen.

6. Kessel

Phil Kessel is een Amerikaanse aanvaller die momenteel speelt voor de Arizona Coyotes. Zijn achternaam is van Duitse afkomst en betekent ‘ketel’. Een stoere naam voor een jongen!

7. Jagr

Jaromir Jagr is een Tsjechische ijshockeyer en een van de meest bekende namen in de hockeywereld. Jagr is een unieke naam voor een jongen en betekent ‘jager’.

8. Messier

Mark Messier is een voormalig Canadese ijshockeyer en een van de grootste leiders in de NHL-geschiedenis. Messier is een Franse achternaam en betekent ‘slager’. Een stoere naam voor een jongen!

9. Roy

Patrick Roy is een voormalig Canadese ijshockeyer en een van de beste goaltenders aller tijden. Roy is een Franse naam en betekent ‘koning’. Een mooie naam voor zowel jongens als meisjes.

10. Kane

Patrick Kane is een Amerikaanse aanvaller die speelt voor de Chicago Blackhawks. Kane is van Ierse afkomst en betekent ‘slim’. Een mooie naam voor zowel jongens als meisjes.

11. Stamkos

Steven Stamkos is een Canadese aanvaller die speelt voor de Tampa Bay Lightning. Stamkos is een Slavische achternaam en betekent ‘kroon’. Een mooie naam voor zowel jongens als meisjes.

12. Price

Carey Price is een Canadese goaltender die speelt voor de Montreal Canadiens. Price is een Engelse achternaam en betekent ‘prijs’. Een mooie naam voor zowel jongens als meisjes.

13. Kane

Evander Kane is een Canadese aanvaller die speelt voor de San Jose Sharks. Kane is van Ierse afkomst en betekent ‘slim’. Een mooie naam voor zowel jongens als meisjes.

14. Toews

Jonathan Toews is een Canadese aanvaller en aanvoerder van de Chicago Blackhawks. Toews is van Zweedse afkomst en betekent ‘tweeling’. Een mooie naam voor zowel jongens als meisjes.

15. Lemieux

Mario Lemieux is een voormalig Canadese ijshockeyer en een van de grootste spelers aller tijden. Lemieux is een Franse achternaam en betekent ‘de beste’. Een mooie naam voor zowel jongens als meisjes.

16. Brodeur

Martin Brodeur is een voormalig Canadese goaltender en een van de beste goaltenders aller tijden. Brodeur is een Franse achternaam en betekent ‘steward’. Een mooie naam voor zowel jongens als meisjes.

17. Tavares

John Tavares is een Canadese aanvaller die momenteel speelt voor de Toronto Maple Leafs. Tavares is een Portugese achternaam en betekent ‘stierenvechter’. Een stoere naam voor een jongen!

18. Hull

Bobby Hull is een voormalig Canadese ijshockeyer en een van de beste aanvallers aller tijden. Hull is een Engelse achternaam en betekent ‘heuvel’. Een mooie naam voor zowel jongens als meisjes.

19. Selanne

Teemu Selanne is een voormalig Finse ijshockeyer en een van de beste aanvallers aller tijden. Selanne is een Finse achternaam en betekent ‘veenbes’. Een mooie naam voor zowel jongens als meisjes.

20. Sundin

Mats Sundin is een voormalig Zweedse ijshockeyer en een van de beste aanvallers aller tijden. Sundin is een Zweedse achternaam en betekent ‘zon’. Een mooie naam voor zowel jongens als meisjes.

21. Yzerman

Steve Yzerman is een voormalig Canadese ijshockeyer en een van de beste leiders in de NHL-geschiedenis. Yzerman is een Slavische achternaam en betekent ‘ijzer’. Een stoere naam voor een jongen!

22. Messingham

Deze naam is geïnspireerd op Mark Messier en betekent ‘het dorp van Messier’. Een unieke naam voor zowel jongens als meisjes.

Conclusie

Er zijn talloze namen die geïnspireerd zijn door de hockeywereld en perfect zijn voor jouw kleintje. Of je nu op zoek bent naar een stoere naam voor een jongen of een mooie naam voor een meisje, er is voor ieder wat wils. Vergeet niet om je keuze te baseren op wat jij en je partner mooi vinden en bij jullie gezinssituatie past.

FAQs

1. Kan ik deze namen ook gebruiken voor mijn huisdier?

Natuurlijk! Deze namen zijn niet alleen geschikt voor baby’s, maar ook voor huisdieren zoals honden of katten.

2. Zijn deze namen alleen geschikt voor hockeyliefhebbers?

Nee, deze namen zijn geschikt voor iedereen die op zoek is naar een unieke en bijzondere naam voor zijn of haar kind.

3. Zijn deze namen ook geschikt voor meisjes?

Absoluut! Veel van deze namen zijn unisex en kunnen zowel voor jongens als meisjes gebruikt worden.

4. Zijn deze namen alleen geschikt voor Canadezen?

Nee, deze namen zijn geschikt voor iedereen, ongeacht nationaliteit of afkomst.

5. Moet ik een hockeyfan zijn om deze namen te gebruiken?

Nee, je hoeft geen hockeyfan te zijn om deze namen te gebruiken. Het belangrijkste is dat jij en je partner de naam mooi vinden en bij jullie gezinssituatie past.