30 Koninklijke Babynamen (Mooi voor Iedereen, Ongeacht Je Afkomst)

Welkom bij ons artikel over koninklijke babynamen! Of je nu een fan bent van royalty of niet, de namen van koninklijke baby’s trekken altijd de aandacht. In dit artikel hebben we 30 koninklijke babynamen verzameld die niet alleen geschikt zijn voor baby’s van koninklijke afkomst, maar ook voor baby’s zonder blauw bloed. Lees verder om inspiratie op te doen voor de naam van jouw kleintje!

1. Charlotte

Charlotte is een populaire naam die waarschijnlijk nog bekender werd nadat het de naam werd van de dochter van de Britse prins William en zijn vrouw Kate Middleton. De naam betekent ‘vrij’ en kan worden afgekort tot Charlie.

2. Alexander

De naam Alexander betekent ‘beschermer van de mensheid’ en wordt vaak gebruikt in koninklijke families over de hele wereld. Het is een klassieke naam die nooit uit de mode zal raken.

3. Isabella

Isabella, wat ‘God is mijn eed’ betekent, is een prachtige naam die al eeuwenlang populair is. Het was bijvoorbeeld de naam van de Spaanse koningin Isabella I, die bekend stond om haar steun aan ontdekkingsreizigers zoals Columbus.

4. William

William is een sterke naam die ‘wilskrachtig beschermer’ betekent. Het is de naam van de Britse prins William, maar ook van vele andere koninklijke en niet-koninklijke mannen over de hele wereld.

5. Victoria

Victoria is een elegante naam die ‘overwinning’ betekent. Het was de naam van de beroemde Britse koningin Victoria, die regeerde van 1837 tot 1901.

6. Leopold

Leopold is een naam van Duitse oorsprong die ‘dapper voor het volk’ betekent. Het was de naam van verschillende Europese monarchen, waaronder de Belgische koning Leopold I.

7. Amelia

Amelia is een betoverende naam die ‘hardwerkend’ betekent. Het was ook de naam van de Amerikaanse prinses Amelia van Bourbon-Two Sicilies, die trouwde met een prins van het Huis van Savoye.

8. Albert

Albert is een naam van Germaanse oorsprong die ‘nobel en helder’ betekent. Het was de naam van de Britse prins Albert, die later bekend werd als koning George VI.

9. Sophia

Sophia is een elegante naam die ‘wijsheid’ betekent. Het was de naam van de Griekse prinses Sophia van Griekenland, die later koningin van Spanje werd.

10. Henry

Henry is een sterke naam die ‘heerser van het thuisland’ betekent. Het was de naam van verschillende koningen van Engeland, waaronder Henry VIII.

11. Elizabeth

Elizabeth is een klassieke naam die ‘God heeft gezworen’ betekent. Het was de naam van koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk, die momenteel de langstzittende monarch ter wereld is.

12. Oscar

Oscar is een populaire naam die ‘Goddelijke speer’ betekent. Het was de naam van de Zweedse koning Oscar II, maar wordt ook veel gebruikt in andere delen van de wereld.

13. Catherine

Catherine is een mooie naam die ‘puur’ betekent. Het was de naam van de vrouw van de Russische tsaar Peter de Grote, Catherine I, evenals de vrouw van de Britse prins William, Kate Middleton.

14. Frederick

Frederick is een naam van Germaanse oorsprong die ‘vreedzame heerser’ betekent. Het was de naam van verschillende koningen van Pruisen en Duitsland, evenals de Deense prins Frederik.

15. Margaret

Margaret is een klassieke naam die ‘parel’ betekent. Het was de naam van de Britse prinses Margaret, de jongere zus van koningin Elizabeth II.

16. Charles

Charles is een sterke naam die ‘manlijk’ betekent. Het was de naam van de Britse prins Charles, evenals verschillende andere koningen en prinsen over de hele wereld.

17. Louise

Louise is een mooie naam die ‘beroemde strijder’ betekent. Het was de naam van de dochter van de Deense prins Joachim en zijn vrouw, prinses Marie.

18. Edmund

Edmund is een naam van Engelse oorsprong die ‘beschermer van het bezit’ betekent. Het was de naam van de Engelse koning Edmund I, die regeerde in de 10e eeuw.

19. Matilda

Matilda is een elegante naam die ‘machtig in de strijd’ betekent. Het was de naam van de vrouw van de Engelse koning Willem de Veroveraar, evenals verschillende andere koninginnen en prinsessen over de hele wereld.

20. Edward

Edward is een naam van Engelse oorsprong die ‘beschermer van het bezit’ betekent. Het was de naam van verschillende Engelse koningen, waaronder Edward VII en Edward VIII.

21. Beatrice

Beatrice is een mooie naam die ‘zij die geluk brengt’ betekent. Het was de naam van de dochter van prinses Eugenie van York en haar man Jack Brooksbank.

22. Albertine

Albertine is een elegante naam die ‘nobel en helder’ betekent. Het was de naam van de vrouw van de Belgische koning Leopold II, evenals verschillende andere koninginnen en prinsessen over de hele wereld.

23. Arthur

Arthur is een sterke naam die ‘beer’ betekent. Het was de naam van de legendarische koning Arthur, evenals verschillende andere koningen en prinsen over de hele wereld.

24. Mary

Mary is een klassieke naam die ‘bittere tranen’ betekent. Het was de naam van de moeder van de Britse koningin Elizabeth II, evenals verschillende andere koninginnen en prinsessen over de hele wereld.

25. Leopoldine

Leopoldine is een elegante naam die ‘dapper voor het volk’ betekent. Het was de naam van de vrouw van de Oostenrijkse keizer Ferdinand I, evenals verschillende andere koninginnen en prinsessen over de hele wereld.

26. John

John is een klassieke naam die ‘God is genadig’ betekent. Het was de naam van verschillende Engelse koningen, waaronder John Lackland en John I.

27. Sophia Dorothea

Sophia Dorothea is een elegante naam die ‘wijsheid’ en ‘geschenk van God’ betekent. Het was de naam van de vrouw van de Pruisische koning Friedrich Wilhelm I, evenals verschillende andere koninginnen en prinsessen over de hele wereld.

28. Fredericka

Fredericka is een naam van Germaanse oorsprong die ‘vreedzame heerser’ betekent. Het was de naam van de vrouw van de Deense koning Christian VII, evenals verschillende andere koninginnen en prinsessen over de hele wereld.

29. James

James is een klassieke naam die ‘hij die de hiel greep’ betekent. Het was de naam van verschillende Engelse koningen, waaronder James II en James VI en I.

30. Adelaide

Adelaide is een elegante naam die ‘adelijkheid’ betekent. Het was de naam van de Duitse koningin Adelaide van Italië, evenals verschillende andere koninginnen en prinsessen over de hele wereld.

Conclusie

Of je nu op zoek bent naar een koninklijke babynaam of gewoon inspiratie opdoet, deze lijst biedt tal van opties om uit te kiezen. Van klassieke namen zoals Elizabeth en William tot meer unieke namen zoals Leopoldine en Adelaide, er is voor elk wat wils. Vergeet niet om een naam te kiezen die bij jou en je baby past!

FAQs

1. Waarom zijn koninklijke babynamen zo populair?

Koninklijke babynamen zijn populair vanwege hun associatie met macht, adel en prestige. Bovendien zijn veel koninklijke namen tijdloos en klassiek, waardoor ze altijd in de mode blijven.

2. Moet ik een koninklijke achtergrond hebben om een koninklijke babynaam te kiezen?

Nee, je hoeft geen koninklijke achtergrond te hebben om een koninklijke babynaam te kiezen. Veel koninklijke namen zijn tijdloos en elegant en kunnen door iedereen worden gebruikt.

3. Wat zijn enkele andere populaire koninklijke babynamen?

Enkele andere populaire koninklijke babynamen zijn George, Charlotte, Louis, Alice, Philip, Sophia en Charles.

4. Moeten koninklijke babynamen altijd traditioneel zijn?

Nee, koninklijke babynamen hoeven niet altijd traditioneel te zijn. Sommige koninklijke families hebben in de loop der jaren meer ongebruikelijke namen gekozen, zoals de Zweedse prinses Estelle en de Deense prinses Athena.

5. Wat moet ik overwegen bij het kiezen van een koninklijke babynaam?

Bij het kiezen van een koninklijke babynaam is het belangrijk om rekening te houden met de betekenis van de naam, hoe deze klinkt wanneer deze wordt uitgesproken en of het past bij de achternaam van je baby. Het is ook belangrijk om te kiezen voor een naam die bij jou en je baby past, ongeacht of het koninklijk is of niet.