“50 Prachtige Korte Meisjesnamen om Verliefd op te Worden”

50 korte meisjesnamen waar je meteen verliefd op wordt

Als je op zoek bent naar een korte meisjesnaam die direct een glimlach op je gezicht tovert, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel hebben we 50 prachtige korte meisjesnamen voor je op een rijtje gezet. Deze namen zijn niet alleen mooi, maar ook uniek en makkelijk te onthouden. Of je nu op zoek bent naar een naam voor je dochter, kleindochter, nichtje of petekind, er zit vast en zeker een naam tussen die je bevalt.

1. Zoë

Zoë is een populaire meisjesnaam die in veel landen voorkomt. De naam betekent ‘leven’ en heeft een vrolijke en speelse klank.

2. Liv

Liv is een Scandinavische naam die ‘leven’ betekent. Het is een stoere en krachtige naam die goed past bij een avontuurlijk meisje.

3. Noa

Noa is een Hebreeuwse naam die ‘rust’ betekent. Het is een korte en krachtige naam die ook geschikt is voor jongens.

4. Tess

Tess is een Engelse naam die ‘oogster’ betekent. Het is een elegante en tijdloze naam die veel voorkomt in Nederland.

5. Fleur

Fleur is een Franse naam die ‘bloem’ betekent. Het is een vrolijke en frisse naam die goed past bij een meisjesachtig meisje.

6. Puck

Puck is een Scandinavische naam die ‘kleine’ betekent. Het is een speelse en originele naam die niet vaak voorkomt in Nederland.

7. Jip

Jip is een Nederlandse naam die ‘geschenk van God’ betekent. Het is een korte en krachtige naam die goed past bij een stoer meisje.

8. Saar

Saar is een Hebreeuwse naam die ‘vorstin’ betekent. Het is een elegante en stijlvolle naam die goed past bij een meisje met klasse.

9. Lise

Lise is een Franse naam die ‘gewijd aan God’ betekent. Het is een zachte en romantische naam die goed past bij een lief meisje.

10. Maud

Maud is een Engelse naam die ‘machtige strijder’ betekent. Het is een stoere en krachtige naam die goed past bij een zelfverzekerd meisje.

11. Suus

Suus is een Nederlandse naam die ‘lelie’ betekent. Het is een lieve en speelse naam die goed past bij een vrolijk meisje.

12. Lot

Lot is een Nederlandse naam die ‘God heeft geholpen’ betekent. Het is een korte en krachtige naam die goed past bij een eigenwijs meisje.

13. Evi

Evi is een Nederlandse naam die ‘leven’ betekent. Het is een vrolijke en energieke naam die goed past bij een actief meisje.

14. Pip

Pip is een Engelse naam die ‘paardenvriend’ betekent. Het is een vrolijke en speelse naam die goed past bij een meisje met veel fantasie.

15. Fien

Fien is een Nederlandse naam die ‘vrede’ betekent. Het is een zachte en rustige naam die goed past bij een lief en gevoelig meisje.

16. Roos

Roos is een Nederlandse naam die ‘bloem’ betekent. Het is een elegante en tijdloze naam die veel voorkomt in Nederland.

17. Liva

Liva is een Scandinavische naam die ‘leven’ betekent. Het is een krachtige en stoere naam die goed past bij een avontuurlijk meisje.

18. Jente

Jente is een Nederlandse naam die ‘deugdzaam’ betekent. Het is een lieve en zachte naam die goed past bij een meisje met een goed hart.

19. Pien

Pien is een Nederlandse naam die ‘parel’ betekent. Het is een elegante en tijdloze naam die goed past bij een meisje met klasse.

20. Isa

Isa is een Hebreeuwse naam die ‘God zal verhoren’ betekent. Het is een krachtige en stoere naam die goed past bij een vastberaden meisje.

21. Livvy

Livvy is een Engelse naam die ‘leven’ betekent. Het is een vrolijke en speelse naam die goed past bij een meisje met veel energie.

22. Lina

Lina is een Arabische naam die ‘zacht’ betekent. Het is een elegante en stijlvolle naam die goed past bij een meisje met een rustige uitstraling.

23. Sien

Sien is een Nederlandse naam die ‘God is genadig’ betekent. Het is een lieve en zachtaardige naam die goed past bij een gevoelig meisje.

24. Mieke

Mieke is een Nederlandse naam die ‘bitter’ betekent. Het is een korte en krachtige naam die goed past bij een eigenwijs meisje.

25. Fay

Fay is een Engelse naam die ‘fee’ betekent. Het is een magische en betoverende naam die goed past bij een meisje met veel fantasie.

26. Eef

Eef is een Nederlandse naam die ‘vrede’ betekent. Het is een zachte en rustige naam die goed past bij een lief en gevoelig meisje.

27. Maudy

Maudy is een Engelse naam die ‘machtige strijder’ betekent. Het is een stoere en krachtige naam die goed past bij een zelfverzekerd meisje.

28. Lila

Lila is een Arabische naam die ‘paars’ betekent. Het is een kleurrijke en vrolijke naam die goed past bij een meisje met een levendige persoonlijkheid.

29. Pipa

Pipa is een Engelse naam die ‘paardenvriend’ betekent. Het is een vrolijke en speelse naam die goed past bij een meisje met veel fantasie.

30. Fiep

Fiep is een Nederlandse naam die ‘vrede’ betekent. Het is een zachte en rustige naam die goed past bij een lief en gevoelig meisje.

31. Suze

Suze is een Nederlandse naam die ‘lelie’ betekent. Het is een elegante en stijlvolle naam die goed past bij een meisje met klasse.

32. Lune

Lune is een Franse naam die ‘maan’ betekent. Het is een mystieke en betoverende naam die goed past bij een meisje met een spirituele uitstraling.

33. Feline

Feline is een Nederlandse naam die ‘kat’ betekent. Het is een speelse en originele naam die goed past bij een meisje met veel fantasie.

34. Yara

Yara is een Arabische naam die ‘kleine vlinder’ betekent. Het is een magische en betoverende naam die goed past bij een meisje met een levendige persoonlijkheid.

35. Mira

Mira is een Slavische naam die ‘vrede’ betekent. Het is een zachte en rustige naam die goed past bij een lief en gevoelig meisje.

36. Luna

Luna is een Latijnse naam die ‘maan’ betekent. Het is een mystieke en betoverende naam die goed past bij een meisje met een spirituele uitstraling.

37. Fieke

Fieke is een Nederlandse naam die ‘vrede’ betekent. Het is een zachte en rustige naam die goed past bij een lief en gevoelig meisje.

38. Sienke

Sienke is een Friese naam die ‘overwinnaar’ betekent. Het is een stoere en krachtige naam die goed past bij een zelfverzekerd meisje.

39. Elsie

Elsie is een Engelse naam die ‘God heeft gezworen’ betekent. Het is een elegante en stijlvolle naam die goed past bij een meisje met klasse.

40. Lotte

Lotte is een Nederlandse naam die ‘vrij man’ betekent. Het is een stoere en krachtige naam die goed past bij een eigenwijs meisje.

41. Lize

Lize is een Nederlandse naam die ‘gewijd aan God’ betekent. Het is een zachte en romantische naam die goed past bij een lief meisje.

42. Sukey

Sukey is een Engelse naam die ‘lelie’ betekent. Het is een elegante en stijlvolle naam die goed past bij een meisje met klasse.

43. Faye

Faye is een Engelse naam die ‘fee’ betekent. Het is een magische en betoverende naam die goed past bij een meisje met veel fantasie.

44. Jet

Jet is een Nederlandse naam die ‘verzoening’ betekent. Het is een korte en krachtige naam die goed past bij een eigenwijs meisje.

45. Lili

Lili is een Franse naam die ‘lelie’ betekent. Het is een elegante en stijlvolle naam die goed past bij een meisje met klasse.

46. Isa-Belle

Isa-Belle is een combinatie van de Hebreeuwse naam Isa en de Franse naam Belle. Het is een elegante en stijlvolle naam die goed past bij een meisje met klasse.

47. Liva-Belle

Liva-Belle is een combinatie van de Scandinavische naam Liva en de Franse naam Belle. Het is een krachtige en stoere naam die goed past bij een avontuurlijk meisje.

48. Fiepke

Fiepke is een Friese naam die ‘vrede’ betekent. Het is een zachte en rustige naam die goed past bij een lief en gevoelig meisje.

49. Liza

Liza is een Russische naam die ‘gewijd aan God’ betekent. Het is een zachte en romantische naam die goed past bij een lief meisje.

50. Miep

Miep is een Nederlandse naam die ‘bitter’ betekent. Het is een korte en krachtige naam die goed past bij een eigenwijs meisje.

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er heel wat prachtige korte meisjesnamen waar je meteen verliefd op wordt. Of je nu op zoek bent naar een stoere, krachtige naam of juist naar een lieve, romantische naam, er zit vast en zeker een naam tussen die bij je past. We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het kiezen van de perfecte naam voor jouw dochter, kleindochter, nichtje of petekind.

FAQs

1. Waar kan ik meer informatie vinden over de betekenis van meisjesnamen?

Er zijn verschillende websites waar je meer informatie kunt vinden over de betekenis van meisjesnamen, zoals babynamen.nl en voornamelijk.nl.

2. Zijn korte meisjesnamen populair in Nederland?

Ja, korte meisjesnamen zijn erg populair in Nederland. Veel ouders kiezen voor een korte naam omdat deze makkelijk te onthouden en uit te spreken is.

3. Kan ik een korte meisjesnaam ook combineren met een tweede naam?

Ja, dat kan zeker. Veel ouders kiezen voor een combinatie van een korte en een lange naam, bijvoorbeeld Isa-Belle of Liva-Belle.

4. Zijn korte meisjesnamen ook geschikt voor jongens?

Ja, veel korte meisjesnamen zijn ook geschikt voor jongens. Denk bijvoorbeeld aan Noa, Jip of Lize.

5. Wat is de beste manier om een meisjesnaam te kiezen?

De beste manier om een meisjesnaam te kiezen is door te kijken welke naam het beste past bij jouw persoonlijke smaak en bij de persoonlijkheid van je dochter, kleindochter, nichtje of petekind. Het is belangrijk dat je een naam kiest waar je jezelf goed bij voelt en waar je kind later trots op kan zijn.