“Top 40 populaire Spaanse babynamen”


De 40 populairste Spaanse babynamen

Als je op zoek bent naar een Spaanse babynaam, ben je hier aan het juiste adres. Spanje heeft een rijke geschiedenis en cultuur en de namen die daaruit voortkomen zijn net zo divers als het land zelf. In dit artikel hebben we de 40 populairste Spaanse babynamen voor jongens en meisjes op een rijtje gezet. Of je nu op zoek bent naar een traditionele naam of een meer moderne naam, hier vind je vast en zeker inspiratie.

Spaanse namen voor meisjes

Spaanse meisjesnamen zijn vaak romantisch en poëtisch van aard. Hier zijn de top 20:

1. Sofia

Sofia is een prachtige Spaanse naam die “wijsheid” betekent. Het is een naam die al eeuwenlang populair is in Spanje en wordt vaak afgekort tot “Sofi”.

2. Lucia

Lucia is een Spaanse naam die “licht” betekent. Het is een naam die vaak wordt gegeven aan meisjes die geboren zijn rond de kersttijd.

3. Maria

Maria is een klassieke Spaanse naam die “bitter” betekent. Het is een naam die vaak wordt geassocieerd met de Maagd Maria en wordt daarom vaak gegeven aan meisjes die geboren zijn in katholieke gezinnen.

4. Martina

Martina is een Spaanse naam die “strijder” betekent. Het is een naam die steeds populairder wordt in Spanje en wordt vaak afgekort tot “Marti”.

5. Carmen

Carmen is een Spaanse naam die “wijngaard” betekent. Het is een naam die vaak wordt gegeven aan meisjes die geboren zijn in de herfst.

6. Isabel

Isabel is een Spaanse naam die “God is mijn eed” betekent. Het is een naam die vaak wordt gegeven aan meisjes die geboren zijn in katholieke gezinnen.

7. Ana

Ana is een Spaanse naam die “genade” betekent. Het is een naam die vaak wordt afgeleid van de naam “Anna” en wordt daarom vaak gegeven aan meisjes die geboren zijn in Engels-sprekende landen.

8. Paula

Paula is een Spaanse naam die “klein” betekent. Het is een naam die vaak wordt gegeven aan meisjes die geboren zijn als de jongste in het gezin.

9. Elena

Elena is een Spaanse naam die “licht” betekent. Het is een naam die vaak wordt gegeven aan meisjes die geboren zijn in de zomer.

10. Clara

Clara is een Spaanse naam die “helder” betekent. Het is een naam die vaak wordt gegeven aan meisjes die geboren zijn in de winter.

11. Sara

Sara is een Spaanse naam die “prinses” betekent. Het is een naam die vaak wordt gegeven aan meisjes die geboren zijn in koninklijke families.

12. Raquel

Raquel is een Spaanse naam die “schaapsherderin” betekent. Het is een naam die vaak wordt gegeven aan meisjes die geboren zijn op het platteland.

13. Alba

Alba is een Spaanse naam die “wit” betekent. Het is een naam die vaak wordt gegeven aan meisjes met een lichte huidskleur.

14. Lara

Lara is een Spaanse naam die “bescherming” betekent. Het is een naam die vaak wordt gegeven aan meisjes die geboren zijn in gezinnen met een militaire achtergrond.

15. Marta

Marta is een Spaanse naam die “dame” betekent. Het is een naam die vaak wordt gegeven aan meisjes die geboren zijn in aristocratische families.

16. Estela

Estela is een Spaanse naam die “ster” betekent. Het is een naam die vaak wordt gegeven aan meisjes die geboren zijn onder een heldere sterrenhemel.

17. Ines

Ines is een Spaanse naam die “puur” betekent. Het is een naam die vaak wordt gegeven aan meisjes die geboren zijn in religieuze gezinnen.

18. Aitana

Aitana is een Spaanse naam die “rots” betekent. Het is een naam die vaak wordt gegeven aan meisjes die geboren zijn in bergachtige gebieden.

19. Luna

Luna is een Spaanse naam die “maan” betekent. Het is een naam die vaak wordt gegeven aan meisjes die geboren zijn bij volle maan.

20. Eliana

Eliana is een Spaanse naam die “God heeft geantwoord” betekent. Het is een naam die vaak wordt gegeven aan meisjes die geboren zijn na een moeilijke zwangerschap.

Spaanse namen voor jongens

Spaanse jongensnamen zijn vaak stoer en krachtig van aard. Hier zijn de top 20:

1. Santiago

Santiago is een Spaanse naam die “heilige Jacobus” betekent. Het is een naam die vaak wordt gegeven aan jongens die geboren zijn in religieuze gezinnen.

2. Mateo

Mateo is een Spaanse naam die “geschenk van God” betekent. Het is een naam die vaak wordt gegeven aan jongens die geboren zijn na een moeilijke zwangerschap.

3. Daniel

Daniel is een Spaanse naam die “God is mijn rechter” betekent. Het is een naam die vaak wordt gegeven aan jongens die geboren zijn in katholieke gezinnen.

4. Adrian

Adrian is een Spaanse naam die “donker” betekent. Het is een naam die vaak wordt gegeven aan jongens met een donkere huidskleur.

5. Nicolas

Nicolas is een Spaanse naam die “overwinning van het volk” betekent. Het is een naam die vaak wordt gegeven aan jongens die geboren zijn in gezinnen met een militaire achtergrond.

6. Carlos

Carlos is een Spaanse naam die “vrij man” betekent. Het is een naam die vaak wordt gegeven aan jongens die geboren zijn in gezinnen met een aristocratische achtergrond.

7. Javier

Javier is een Spaanse naam die “nieuw huis” betekent. Het is een naam die vaak wordt gegeven aan jongens die geboren zijn in gezinnen die net zijn verhuisd.

8. Antonio

Antonio is een Spaanse naam die “priester” betekent. Het is een naam die vaak wordt gegeven aan jongens die geboren zijn in katholieke gezinnen.

9. Rafael

Rafael is een Spaanse naam die “God heeft genezen” betekent. Het is een naam die vaak wordt gegeven aan jongens die geboren zijn na een moeilijke bevalling.

10. Hugo

Hugo is een Spaanse naam die “slim” betekent. Het is een naam die vaak wordt gegeven aan jongens die goed presteren op school.

11. Diego

Diego is een Spaanse naam die “leider van de wolf” betekent. Het is een naam die vaak wordt gegeven aan jongens die geboren zijn in gezinnen met een agrarische achtergrond.

12. Gabriel

Gabriel is een Spaanse naam die “God is mijn kracht” betekent. Het is een naam die vaak wordt gegeven aan jongens die geboren zijn in katholieke gezinnen.

13. Samuel

Samuel is een Spaanse naam die “gehoord door God” betekent. Het is een naam die vaak wordt gegeven aan jongens die geboren zijn in religieuze gezinnen.

14. Alejandro

Alejandro is een Spaanse naam die “verdediger van de mensheid” betekent. Het is een naam die vaak wordt gegeven aan jongens die geboren zijn in gezinnen met een militaire achtergrond.

15. Luis

Luis is een Spaanse naam die “beroemd krijger” betekent. Het is een naam die vaak wordt gegeven aan jongens die geboren zijn in gezinnen met een militaire achtergrond.

16. Mario

Mario is een Spaanse naam die “mannelijkheid” betekent. Het is een naam die vaak wordt gegeven aan jongens die geboren zijn in gezinnen met een sterke mannelijke traditie.

17. Victor

Victor is een Spaanse naam die “overwinnaar” betekent. Het is een naam die vaak wordt gegeven aan jongens die geboren zijn in gezinnen met een sportieve traditie.

18. Emilio

Emilio is een Spaanse naam die “ijverig” betekent. Het is een naam die vaak wordt gegeven aan jongens die veel ambitie hebben.

19. Ruben

Ruben is een Spaanse naam die “zie de zoon” betekent. Het is een naam die vaak wordt gegeven aan jongens die geboren zijn in religieuze gezinnen.

20. Ivan

Ivan is een Spaanse naam die “God is verzoenend” betekent. Het is een naam die vaak wordt gegeven aan jongens die geboren zijn in gezinnen met een Russische achtergrond.

Conclusie

Spaanse namen zijn prachtig en hebben vaak een rijke betekenis en geschiedenis. Of je nu op zoek bent naar een traditionele naam of een meer moderne naam, er is voor elk wat wils. Hopelijk heeft dit artikel je geholpen bij het vinden van de perfecte Spaanse naam voor jouw kind.

FAQs

1. Wat zijn de populairste Spaanse namen?

De populairste Spaanse namen zijn Sofia, Lucia, Maria, Santiago, Mateo en Daniel.

2. Welke Spaanse namen zijn geschikt voor meisjes?

Spaanse namen die geschikt zijn voor meisjes zijn Sofia, Lucia, Maria, Carmen, Isabel en Ana.

3. Welke Spaanse namen zijn geschikt voor jongens?

Spaanse namen die geschikt zijn voor jongens zijn Santiago, Mateo, Daniel, Adrian, Nicolas en Carlos.

4. Wat betekent de naam Sofia?

De naam Sofia betekent “wijsheid”.

5. Wat betekent de naam Santiago?

De naam Santiago betekent “heilige Jacobus”.