De Beste Kinderwagen van 2022

Niet alleen omdat een kinderwagen vaak de duurste eerste aanschaf is voor aanstaande ouders, is het de moeite waard om deze vraag vóór de aankoop tot op de bodem uit te zoeken. De kinderwagen moet immers ook bij je levensstijl passen. Moet het een sportief, wendbaar model zijn voor in de stad of een stabiel, goed geveerd exemplaar voor off-road tochten door het land? Wil je met de kinderwagen boodschappen doen of draag je liever je boodschappen en baby in de auto? Zo ja, welke kinderwagen past in je kofferbak en wordt bij voorkeur geleverd met een autostoeltje? 

Onze Top 5 kinderwagens

 1. Bugaboo Fox2
 2. Juulz Day+
 3. Kinderkraft B-Tour 3in1
 4. Joolz Geo2
 5. Maxi-Cosi Street+
Maxi cosi

Welke kinderwagen kopen?

Er zijn veel opties voor kinderwagens. Er zijn tientallen merknamen met verschillende variaties. Zorg ervoor dat je speciale aandacht besteedt bij het kopen van kinderwagens. Hoewel kinderwagenontwerpen vele voor- en nadelen hebben, hebben ze elk hun eigen unieke kenmerken.

Kinderwagen, buggy of combinatie kinderwagen?

De klassieke kinderwagen is alleen nuttig voor de eerste 6 tot 9 maanden. Daarna heb je een buggy (ook wel “wandelwagen” genoemd) nodig waarin het kind kan zitten. Je kunt een kinderwagen EN een buggy kopen, of een combinatie kinderwagen met reiswieg en buggybevestiging die je gemakkelijk kunt verwisselen. Dit is een 2-in-1 model. Als je ook een autostoeltje nodig hebt om de baby in de auto te vervoeren, heet dit een 3-in-1 model.

We raden de combi kinderwagen aan omdat je minder ruimte nodig hebt, de kosten lager zijn en je je geen zorgen hoeft te maken over twee keer kiezen en kopen. Als je een kinderwagen zoekt vanaf ongeveer 6 maanden, kun je meteen voor een buggy gaan. Je hebt de reiswieg toch niet nodig voor baby’s en het model is lichter en goedkoper.

Kinderwagens voor tweelingen

Voor 2 kinderen zijn er tweeling kinderwagens. Broer-zus kinderwagens zijn ontworpen voor kinderen van verschillende leeftijden en tweeling kinderwagens voor kinderen van dezelfde leeftijd. Er zijn ook reiswiegen en buggy-opzetstukken. De kinderen zitten naast elkaar of achter elkaar. De keuze aan modellen is vrij klein.

Voor sportieve mensen: De jogger

De jogger is een speciaal soort buggy en is geschikt als je met je baby wilt gaan joggen. Belangrijk: Wacht tot je baby zelf rechtop kan zitten. Anders beschadig je de ruggengraat. Zelfs als je ligt, moet je een jogger niet van tevoren gebruiken, want de schokken en trillingen zijn soms wat sterker bij het joggen. Joggers worden vooral gekenmerkt door grote stabiliteit, goede vering en grote luchtbanden.

Wat kost een kinderwagen?

Meestal wordt de ouderlijke portemonnee het meest gespannen met combi kinderwagens. Merkloze producten worden online aangeboden vanaf ongeveer 150 euro. Sets van bekende merken kosten soms ruim meer dan 1.000 euro. De prijs van buggy’s en klassieke kinderwagens hangt ook grotendeels af van de uitrusting en de fabrikant.

Welke bekende kinderwagenmerken zijn er?

De vloten op de baby- en kinderspecialistenmarkten zijn enorm. De toonaangevende fabrikanten krijgen steeds weer gezelschap van start-ups die aanstaande ouders willen overtuigen van hun vernieuwende ideeën. Bekende fabrikanten van kinderwagens zijn, bijvoorbeeld:

 1. Bugaboo
 2. Maxi cosi
 3. Joolz
 4. Easywalker
 5. Kinderkraft
 6. Stokke
 7. Nuna
 8. Chicco
 9. Dubatti
 10. Thule

Deze lijst is uiteraard nog veel langer. Veel andere fabrikanten naast Bugaboo, Maxi cosi, Joolz of Easywalker bieden ook kinderwagens van hoge kwaliteit aan. Zoals reeds gezegd, moet de aandacht in de eerste plaats uitgaan naar het thema veiligheid. Pas dan kunnen kleur en vormgeving besproken worden. Tenslotte moet de favoriet in het budget passen.

Waar kan ik een kinderwagen kopen?

Je vindt kinderwagens in gespecialiseerde babymarkten en warenhuizen. Van tijd tot tijd worden in grote supermarkten ook afzonderlijke modellen als speciale aanbieding aangeboden. Op de gespecialiseerde markt kunnen ouders de kinderwagens van verschillende fabrikanten aanraken, ze uitproberen en de werking van het vouwmechanisme testen. Maar alleen al omwille van de ruimte is de keuze op de markt beperkt. Het aanbod op het internet is veel gevarieerder. Hier kunnen recensies van andere kopers behulpzaam zijn bij vragen of twijfels. Bovendien kunnen online winkels voor veel modellen aanzienlijk lagere prijzen bieden. In dit verband moeten de gebruikers beslissen of prijs en keuze belangrijker zijn, dan uitgebreid advies en het testen van de functionaliteit.