Top 10 meest populaire meisjesnamen beginnend met de letter L

De leukste meisjesnamen met de letter L

Als je op zoek bent naar een mooie en unieke naam voor je toekomstige dochter, dan is het zeker de moeite waard om de meisjesnamen met de letter L te overwegen. Er zijn veel prachtige namen die beginnen met deze letter en in dit artikel zullen we de leukste meisjesnamen met de letter L voor je op een rijtje zetten.

Lena

De naam Lena is afgeleid van het Griekse woord ‘Helenè’ dat ‘licht’ of ‘fakkel’ betekent. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te onthouden is. Lena is ook een internationale naam die in veel verschillende talen voorkomt.

Lotte

Lotte is een populaire naam in Nederland en heeft een Duitse oorsprong. Het is een afkorting van Charlotte, wat ‘vrij’ betekent. Lotte is een speelse en vrolijke naam die goed past bij een meisje.

Lisa

Lisa is een naam die veel voorkomt in Nederland en heeft een Hebreeuwse oorsprong. Het betekent ‘gewijd aan God’. Lisa is een tijdloze naam die nooit uit de mode raakt.

Liv

Liv is een Scandinavische naam die ‘leven’ betekent. Het is een korte en krachtige naam die goed past bij een meisje. Liv is ook een populaire naam in Scandinavië en wordt daar vaak gegeven aan meisjes.

Lily

Lily is een Engelse naam die ‘lelie’ betekent. Het is een elegante en tijdloze naam die goed past bij een meisje. Lily is ook een populaire naam in Engeland en wordt daar vaak gegeven aan meisjes.

Lynn

Lynn is een naam die zowel voor jongens als meisjes gebruikt kan worden. Het is een Engelse naam die ‘waterval’ betekent. Lynn is een unieke en speelse naam die goed past bij een meisje.

Liza

Liza is een Russische naam die ‘gewijd aan God’ betekent. Het is een elegante en tijdloze naam die goed past bij een meisje. Liza is ook een populaire naam in Rusland en wordt daar vaak gegeven aan meisjes.

Laura

Laura is een Latijnse naam die ‘laurierblad’ betekent. Het is een klassieke en tijdloze naam die goed past bij een meisje. Laura is ook een populaire naam in veel Europese landen en wordt daar vaak gegeven aan meisjes.

Lieve

Lieve is een Nederlandse naam die ‘lief’ betekent. Het is een zachte en vriendelijke naam die goed past bij een meisje. Lieve is ook een unieke naam die niet vaak voorkomt.

Leah

Leah is een Hebreeuwse naam die ‘vermoeidheid’ betekent. Het is een elegante en tijdloze naam die goed past bij een meisje. Leah is ook een populaire naam in veel verschillende landen en wordt daar vaak gegeven aan meisjes.

Lena-Lou

Lena-Lou is een samenvoeging van de namen Lena en Lou. Het is een unieke en speelse naam die goed past bij een meisje. Lena-Lou is ook een naam die gemakkelijk te onthouden is.

Lourdes

Lourdes is een Spaanse naam die verwijst naar de stad Lourdes in Frankrijk. Het is een elegante en unieke naam die goed past bij een meisje. Lourdes is ook een naam die veel voorkomt in Spaanstalige landen.

Levi

Levi is een Hebreeuwse naam die ‘mijn metgezel’ betekent. Het is een korte en krachtige naam die goed past bij een meisje. Levi is ook een unieke naam die niet vaak voorkomt.

Liz

Liz is een afkorting van Elizabeth en betekent ‘gewijd aan God’. Het is een korte en krachtige naam die goed past bij een meisje. Liz is ook een naam die gemakkelijk te onthouden is.

Lara

Lara is een Russische naam die ‘bescherming’ betekent. Het is een elegante en tijdloze naam die goed past bij een meisje. Lara is ook een populaire naam in veel verschillende landen en wordt daar vaak gegeven aan meisjes.

Lana

Lana is een Slavische naam die ‘licht’ betekent. Het is een zachte en vriendelijke naam die goed past bij een meisje. Lana is ook een populaire naam in veel verschillende landen en wordt daar vaak gegeven aan meisjes.

Conclusie

Er zijn veel prachtige meisjesnamen met de letter L waaruit je kunt kiezen. Of je nu op zoek bent naar een tijdloze klassieker of een unieke naam, er is voor elk wat wils. Hopelijk heeft dit artikel je geholpen bij het vinden van de perfecte naam voor jouw toekomstige dochter.

FAQs

1. Wat is de betekenis van de naam Liza?

De naam Liza is afgeleid van het Russische woord ‘Elizaveta’, wat ‘gewijd aan God’ betekent.

2. Waar komt de naam Lena vandaan?

De naam Lena is afgeleid van het Griekse woord ‘Helenè’ dat ‘licht’ of ‘fakkel’ betekent.

3. Is Lotte een Nederlandse naam?

Hoewel Lotte een Duitse oorsprong heeft, is het een populaire naam in Nederland.

4. Wat betekent de naam Liv?

Liv is een Scandinavische naam die ‘leven’ betekent.

5. Kan Lynn zowel voor jongens als meisjes gebruikt worden?

Ja, Lynn is een naam die zowel voor jongens als meisjes gebruikt kan worden.