Hoe je je baby in slaap krijgt zonder gedragen te worden

Als je tips zoekt over hoe je je baby in slaap kunt krijgen zonder gedragen te worden, lees dan dit artikel. Je leert over het neerleggen van je baby terwijl hij wakker maar slaperig is, het gebruik van een fopspeen, en het gebruik van witte ruis. Maar het belangrijkste is dat je leert hoe je je baby in slaap kunt brengen zonder hem vast te houden. Je kunt ook trillende stoelen en witte ruis gebruiken om hem in slaap te sussen.

Je baby neerleggen terwijl hij wakker maar slaperig is

Je baby neerleggen terwijl hij wakker maar een beetje slaperig is kan je helpen de slaapproblemen van je baby op te lossen. Sommige baby’s zullen gemakkelijk in slaap vallen terwijl ze vastgehouden en getroost worden, maar sommige baby’s niet. Deze baby’s hebben misschien wat meer hulp nodig om zich in een diepe slaap te nestelen voor ze uit zichzelf in slaap kunnen vallen. Door te oefenen je baby neer te leggen terwijl hij wakker maar slaperig is, help je hem de gewoonte aanleren om in slaap te vallen als hij slaperig is en niet oververmoeid.

Slaapdeskundigen raden aan baby’s in bed te leggen terwijl ze wakker maar slaperig zijn. Deze methode voorkomt een schrikreactie die tot een onrustige nachtrust kan leiden. Het is echter belangrijk te onthouden dat deze methode alleen werkt als je kind jonger is dan vier maanden. Naast het in slaap brengen van je baby terwijl hij wakker is, kan een consequente bedtijdroutine helpen je baby op het slapen voor te bereiden.

Op lange termijn is je baby in slaap brengen terwijl hij slaperig is gunstig voor zowel jou als je baby. Het helpt je zuigeling te leren hoe hij vanzelf in slaap valt en helpt hem te leren hoe hij vanzelf wakker wordt. Deze methode helpt ook jou om beter te slapen! De volgende methoden worden aanbevolen om je baby neer te leggen als hij wakker maar slaperig is.

Vibrerende stoelen gebruiken

Trilstoelen zijn ontworpen om baby’s in slaap te wiegen en kunnen ook nuttig zijn als je baby koliek heeft. Sommige ouders kunnen echter bezorgd zijn over de beweging die vibrerende stoelen kunnen veroorzaken. Een standaard trilstoel is echter precies goed voor een slapende baby. En omdat de zitting plat is, is de trillende beweging niet schadelijk voor je baby. Ondanks de angst van sommige ouders blijken trilstoelen effectief te zijn om baby’s in slaap te helpen.

Als je je baby in slaap wilt brengen, moet je je mentaal voorbereiden op de nacht. Probeer te vermijden dat je je bij elk klein geluidje naar binnen haast. Geef in plaats daarvan je baby de tijd om tot rust te komen. En vergeet niet je voor te bereiden op een ontspannen avond voor het slapengaan. Als ouder moet je je mentaal voorbereiden op een lange dag die voor je ligt en een avondje uit met je baby.

Een slapende baby in slaap brengen is voor veel ouders een moeilijke taak. Maar het is mogelijk om je baby te leren in slaap te vallen zonder vastgehouden te worden. Baby’s leren meestal in slaap te vallen tussen de vier en acht weken oud. Daarom, als je pasgeborene niet wil slapen zonder jouw aanwezigheid, heeft hij of zij zich waarschijnlijk aangepast aan door jou vastgehouden te worden en is hij of zij van jou afhankelijk voor troost.

Een fopspeen gebruiken

Hoewel een fopspeen nuttig kan zijn in de eerste levensmaanden, zijn tegen deze leeftijd de dutjes van de baby meestal een aparte gebeurtenis van de nachtelijke dutjes. Veel ouders besluiten om hun baby zonder fopspeen slaaptraining te gaan geven, maar dit is een moeilijke overgang. Het wegnemen van een fopspeen kan meer huilen veroorzaken dan je baby kalmeren. Maar als het je lukt, is je baby in een mum van tijd klaar voor een fopspeen!

De sleutel is dat je je baby op de overgang voorbereidt door hem of haar een voorsprong te geven. Blijf kalm en houd je toon luchtig. Laat je kind weten dat het de overgang van de fopspeen naar iets anders zal moeten maken, zoals het bed. Maak deze overgang niet over de nieuwe baby, of “een groot kind worden”, maar over slapen. Op die manier bereid je je kind voor op succes.

De beste tijd om van een fopspeen over te gaan op een orale zuigmogelijkheid is tussen de 4,5 en 6 maanden oud. Veel gezonde baby’s zijn er in die tijd klaar voor om deze vaardigheden te leren. Maar als je je zorgen maakt, overleg dan met je kinderarts of slaapconsulent. Je kunt de overgang langzaam beginnen, door het gebruik van fopspenen in etappes te verminderen. De geleidelijke vermindering zal het zowel voor jou als je baby comfortabeler maken.

Gebruik van witte ruis

Het gebruik van witte ruis om je baby in slaap te laten vallen kan je helpen een band met je kleintje op te bouwen en een goede nachtrust te krijgen. Zorg er wel voor dat de witte ruis luid genoeg is om het gehuil van je baby te overstemmen. Het is vaak moeilijk om het volume van de witte ruis aan te passen, dus zorg ervoor dat het een matig niveau of hoger is. Als je baby kribbig is, kun je het volume wat verlagen om het af te stemmen op zijn kreten.

Het toevoegen van witte ruis aan je kamer helpt om eventuele scherpe geluiden te blokkeren. Scherpe geluiden kunnen een slapende baby wakker maken en zijn slaapcyclus verstoren. Het gebruik van witte ruis zal deze verstoringen verminderen door consequente signalen voor slaap te geven. Het toevoegen van witte ruis aan de slaapkamer kan je baby helpen te slapen zonder vastgehouden te worden. Dit kan nuttig zijn voor dutjes of als je kind overdag kribbig is.

Je kunt witte ruis gebruiken als onderdeel van een uitgebreide bedtijd strategie. Betrek zacht gewogen Zen Slaapgoed, voeden en badtijd in deze strategie. Door deze strategieën te combineren, help je je kind de eerste 24 maanden aan een goede nachtrust. Dus, probeer het eens en geniet van de voordelen! Je zult er geen spijt van krijgen. Het is een geweldige manier om een band met je baby te krijgen.

Zwachtelen

Een van de moeilijkste taken waar nieuwe ouders voor staan is hoe ze hun baby in slaap kunnen krijgen zonder vastgehouden te worden. Het proces kan een uitdaging zijn, maar je moet onthouden dat je baby een bepaalde tijd nodig heeft om aan de nieuwe situatie te wennen. Geef niet op als je baby zich verzet tegen in slaap vallen zonder vastgehouden te worden. Uiteindelijk zal je kind leren zijn of haar slaappatroon te reguleren zonder hulp van jou.

Als je baby eenmaal gewend is aan het slapen in je armen, probeer hem of haar dan in bed te leggen zonder hem of haar vast te houden. De overgang zal moeilijk zijn, maar je moet het gemakkelijker maken dan je denkt. De eerste stap is het bed op te warmen voor je je baby in bed legt. Houd je baby vast en streel zijn of haar gezichtje. Als je baby begint te woelen, probeer hem of haar dan een fopspeen te geven. Als je je baby niet kunt vasthouden, speel dan wat rustgevende muziek of witte ruis.

Inbakeren is een andere behulpzame methode. Baby’s voelen zich prettig op hun borst als ze vastgehouden worden en deze warmte verdwijnt als je ze neerlegt. Wikkel een arm om het lichaam van de baby en leg de andere op zijn of haar borst. Haal dan, als je baby in slaap dommelt, de wiegende arm weg en leg de andere hand op het buikje van je baby. De warmte zal de baby helpen sneller in slaap te vallen.

Zuigen op een fopspeen tijdens het zogen

Je hebt waarschijnlijk al gehoord over de voordelen van fopspenen. Maar wat als je bang bent dat de fopspeen de borstvoedingsrelatie van je baby niet verstoort? Gelukkig zijn fopspenen een relatief ongevaarlijk hulpmiddel dat geen gezondheidsrisico’s oplevert. En in tegenstelling tot moedermelk of flesvoeding is het bij fopspenen niet nodig dat een ouder de baby vasthoudt terwijl hij slaapt. In plaats daarvan kunnen ze gebruikt worden als hulpmiddel om zelf te kalmeren en zullen ze je borstvoedingsrelatie niet verstoren.

Hoewel baby’s door de fopspeen in de war kunnen raken, is het het beste ze te introduceren als de baby kalm en blij is. Een hongerige baby zal minder bereid zijn een fopspeen aan te nemen. Een andere mogelijkheid is om hem te introduceren als de baby honger heeft. Een hongerige baby heeft namelijk een intenser verlangen naar voedsel en zal leren het te vermijden. Op een fopspeen zuigen lijkt in het begin misschien een slecht idee, maar uiteindelijk zal het een geaccepteerd onderdeel van je baby’s slaaproutine worden.

Als je geprobeerd hebt een fopspeen te gebruiken, is de kans groot dat je baby die op een gegeven moment afwees. Ook al laten ouders op TV het zo gemakkelijk lijken, sommige baby’s nemen de fopspeen niet meteen aan en kunnen hem misschien niet lang vasthouden. Als gevolg daarvan kunnen ze een andere stijl proberen. Als je baby de ene stijl afwijst, blijf dan proberen!

Plaats een reactie