Hoe laat je een pasgeborene boeren die niet wil boeren

Als je pasgeborene geen boertje laat, vraag je je waarschijnlijk af hoe je de situatie moet aanpakken. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden. Een mogelijkheid is om een partner te gebruiken om de baby voor je op te houden, maar als dat niet haalbaar is, kun je altijd een doek of handdoek gebruiken om te voorkomen dat er weer melk omhoog komt. Hier zijn nog drie tips:

Een partner gebruiken om een pasgeborene te laten boeren die niet wil boeren

Er zijn veel redenen waarom een pasgeborene niet wil boeren, van vermoeidheid tot stijf zijn van de borstvoeding. Een van die redenen is dat het inschakelen van de hulp van een partner nuttig kan zijn voor het hele gezin. Niet alleen zal een partner het kind voor je kunnen laten boeren, maar het geeft je ook wat broodnodige hersteltijd. Het kan ook de rest van het gezin helpen een band te krijgen.

Als je pasgeborene niet wil boeren, kan het moeilijk zijn om de baby zover te krijgen dat hij alle lucht loslaat. Gelukkig zijn er methoden die het gemakkelijker kunnen maken, zoals het gebruik van een boerendoek. Dit vangt de vloeistof op en beschermt ook je kleding. Een andere handige tip is om het hoofdje van de baby met je arm, hand of schouder te ondersteunen. Hoewel dit een betere optie kan zijn dan de baby vasthouden, kun je het toch zelf doen als je de baby liever niet vasthoudt.

Een partner kan helpen bij het boertjes laten als de zuigeling te kieskeurig is. Je kunt ook een fiets gebruiken om je baby te helpen boeren. Als de baby slaapt, oefent deze houding zachte druk uit op de buik en maakt het de baby gemakkelijker om gas te laten ontsnappen. Door een partner te gebruiken om een pasgeborene te laten boeren die niet wil boeren, kun je een band met je kind opbouwen en meer aanwezig zijn tijdens het proces.

De ‘oude-school’ boermethode gebruikt één hand om de baby tegen je borst te steunen. De andere hand ondersteunt het hoofdje en de schouderbladen terwijl je je baby heen en weer wiegt. Terwijl je je baby vasthoudt, klop je zachtjes op de rug, de nek en de zijkanten van de borst. Een partner gebruiken om een pasgeborene te laten boeren die niet wil boeren kan je helpen je kleding te beschermen.

De beste methode om een pasgeborene die niet wil boeren te gebruiken is een handdoek of een mousseline vierkant. Het boeren van een baby is geen wetenschap; het vergt vallen en opstaan. Als je één methode vindt die voor je baby het beste werkt, gebruik die dan. Het belangrijkste is om steeds in de gaten te houden hoe vaak je baby geboerd moet worden.

Een andere methode die je kan helpen is een partner gebruiken om je te helpen bij het boeren van een pasgeborene die je niet over je schouder laat houden. Als je een baby over je schouder vasthoudt, denk er dan aan het hoofd en de nek van het kind met je hand te ondersteunen en het bovenlichaam van de baby te draaien. Het bovenlichaam tegen de klok in draaien helpt om opgesloten gas vrij te maken.

Als de baby niet wil dat je hem of haar laat boeren, kan dat een teken zijn dat er iets mis is met het spijsverteringsstelsel van je baby. De baby kan bijvoorbeeld een voedselgevoeligheid hebben die zijn of haar spijsverteringsstelsel beïnvloedt. Dit kan een trigger zijn voor meer winderigheid en ongemak. Of het nu zuivel- of glutenintolerantie is, boeren is van cruciaal belang voor het comfort van de baby.

Een handdoek gebruiken om te voorkomen dat de melk weer naar boven komt als je baby spuugt

Een handdoek gebruiken om te voorkomen dat de melk terugkomt in de mond van je baby als hij spuugt is een gebruikelijke praktijk. Het idee is dat door de tepel schoon en droog te houden, je baby zich comfortabeler zal voelen tijdens het zogen. Een handdoek kan ook helpen om overtollige melk van de tepel op te vangen. Een handdoek gebruiken om te voorkomen dat de melk terugkomt in de mond van je baby kan ook helpen om verstikkingsgevaar te voorkomen.

Overvoeding van je baby kan ook spuug veroorzaken. Baby’s hebben kleine magen en kunnen die gemakkelijk vol laten lopen als ze te veel eten. Een krachtig laten vallen kan ook leiden tot een te grote toevoer van melk. Spuug kan een teken zijn van overvoeding of overvoeding, dus zorg ervoor dat je de melkinname van je baby beperkt om dit probleem te voorkomen.

Een andere tip om te voorkomen dat de melk weer naar boven komt als je baby spuugt is je baby vaak te laten boeren na de voeding. Het is een natuurlijk onderdeel van het voeden van een baby. Als je baby na een voeding vaak spuugt, houd hem dan in je armen of houd hem minstens 30 minuten vast. Als je een pasgeborene hebt, boert de baby dan na elke voeding om overtollige lucht te helpen verwijderen. Het is het beste om actief spelen met je baby na een voeding te vermijden.

Een doek gebruiken om te voorkomen dat moedermelk weer naar boven komt als je baby spuugt

Regurgitatie is een veel voorkomend probleem bij baby’s tussen de leeftijd van twee tot vier maanden, en het kan behoorlijk beangstigend zijn. Maar het heeft geen gevolgen op lange termijn. In tegenstelling tot spuug dat uit de mond komt, is regurgitatie uit de neus ongevaarlijk. Baby’s zullen vaak nadoen wat hun moeder doet. Gebruik een zachte doek in plaats van een nat babydoekje om het spuug op te ruimen.

Een doekje gebruiken om te voorkomen dat moedermelk weer naar boven komt als je baby spuugt, is misschien geen optie voor baby’s die borstvoeding geven. Spuug is een veel voorkomend teken van een verscheidenheid aan medische aandoeningen. Een baby die uit de maag braakt kan pijnlijk zijn, en het kan een teken zijn van voedselvergiftiging, een infectie, of een verstopping. Het kan ook veroorzaakt worden door bewegingsziekte, bepaalde voorgeschreven medicijnen, of zelfs verontrustende aanblikken en geluiden.

Soms kan melk uit de maag via de neusholtes terug omhoog komen. In dit geval heeft de baby reflux. Dit is geen levensbedreigende aandoening, maar het kan wel verschillende keren per dag voorkomen. Regurgitatie is normaal voor een zuigeling, en neemt gewoonlijk af na de leeftijd van 18 maanden. De magen en neuzen van zuigelingen zijn met elkaar verbonden, waardoor regurgitatie een natuurlijke reflex is die moedermelk weer naar boven duwt. Omdat zuigelingen een onrijpe onderste slokdarmsfincterspier hebben, komt de melk vaak projectielvormig terug naar boven.

Een doek gebruiken om te voorkomen dat moedermelk terug omhoog komt als je baby spuugt, kan ook helpen om verstikking te voorkomen. Tijdens het voeden zijn baby’s hun spijsverteringsstelsel nog aan het ontwikkelen, en willen dus soms te veel voeden. Daardoor kan melk terugkomen, waardoor ze gaan overgeven of hoesten. Vergeet niet je baby rechtop te houden terwijl je hem voedt. Wacht niet tot je baby extreem hongerig is om te voeden. Dit kan resulteren in een krampachtige voeding en het inslikken van meer lucht, en kan er zelfs toe leiden dat de baby uit zijn positie glijdt, wat spugen tot gevolg heeft.

Als je het spugen niet onder controle kunt krijgen, kun je proberen de voedingen te temporiseren. Probeer je baby per voeding van één borst te voeden. Als je een fles gebruikt, probeer dan de hoeveelheid moedermelk of flesvoeding die je per keer aanbiedt te verminderen. Houd je baby na de voeding 20-30 minuten rechtop, en vermijd snelle bewegingen of stuiteren. Het is ook het beste om je baby na het voeden in een zittende houding te houden, zodat de moedermelk niet terug omhoog komt. Vermijd strakke kleding en doe de baby geen luier om, want die oefent druk uit op de buik van de baby.

Een andere oorzaak van overmatig spugen is het te veel eten van een baby. De magen van baby’s zijn klein en als ze te veel drinken kan hun maag zich vullen met extra melk. Ook kunnen baby’s lucht inslikken als ze te snel drinken of een overvloed aan moedermelk hebben. Als je baby vatbaar is voor dit probleem, probeer dan een gehydrolyseerde formule, die beter is dan een flesvoeding.

Plaats een reactie