Je pasgeboren baby slaapt ’s nachts niet tenzij hij vastgehouden wordt

Het kan frustrerend zijn als je pasgeborene ’s nachts niet wil slapen tenzij hij vastgehouden wordt, maar het goede nieuws is dat dit stadium niet blijvend is. Net als jij zal je baby slaapterugvallen en groeispurten doormaken en je zult nooit spijt hebben van de tijd die je besteedde aan het vasthouden van je baby. Hier zijn wat tips om je te helpen je pasgeborene ’s nachts in slaap te krijgen:

Baby slaperig neerleggen

Veel slaapdeskundigen raden aan een slaperige baby ’s nachts in bed te leggen. Dit is omdat een opgeschrikte baby een ruwe start voor het slapengaan kan veroorzaken. Door een baby slaperig neer te leggen kan het slaapproces naar boven komen. Als je niet zeker weet hoe je je baby kunt laten slapen, volg dan deze tips. Je zult allebei een goede nachtrust hebben en een blijere baby.

Leg je baby op een consequente tijd te slapen. Jonge baby’s moeten minstens om de vier uur voor het laatst gevoed worden. Of het nu moedermelk, flesvoeding, of vaste voeding is, maak de laatste voeding deel van je baby’s nachtelijke routine. En als het tijd is om naar bed te gaan, leg je baby dan in slaap als hij slaperig is. Bespreek met je kinderarts eventuele zorgen die je hebt over het gewicht van je kind of over zijn slaappatroon.

Als je je kind in slaap brengt zonder het vast te houden, zal het huilend wakker worden en geen herinnering hebben aan hoe het daar gekomen is. Als ze wakker zijn als ze wakker worden, kunnen ze zich al de dingen herinneren die ze gemist hebben voor ze in slaap vielen. Ze tijdens dit stadium weer in slaap brengen kan het moeilijker maken ze wakker te maken. De beste manier om slaaptraining aan te moedigen is je baby in slaap te laten vallen terwijl jij nog in de buurt bent.

Als je je baby ’s nachts niet in slaap kunt brengen terwijl je hem wiegt of voedt, verplaats de voeding dan naar het begin van je bedtijdroutine of dutje. Wacht een paar minuten voor je op de ophef van je baby reageert. Een wufte baby kan zichzelf uiteindelijk weer in slaap sussen als je dat uit zichzelf laat gebeuren. Dit kan enkele dagen duren. Je kunt al vanaf vier weken oud met slaaptraining beginnen.

Hou haar verticaal vast

Een pasgeborene verticaal vasthouden is een uitstekende manier om een kribbige baby te kalmeren. Je handen moeten op de heupen en de billen van de baby liggen. Je moet ook haar hoofdje op je elleboog laten rusten. De kromming van je elleboog zal haar helpen zich aan je borst vast te klampen. Houd je pasgeborene elke avond een paar minuten verticaal voor het beste resultaat. Misschien wil je deze houding zelfs proberen terwijl je ’s nachts bent voor een optimale slaap.

Een schoudergreep is een andere gebruikelijke methode om een pasgeborene vast te houden. Houd het hoofdje van de baby omhoog bij je schouder terwijl je de nek en benen achter je lichaam uitstrekt. De voetjes van de baby moeten onder het middel verstopt worden. Het is het beste een pasgeborene niet langer dan drie maanden vast te houden. Deze methode stelt haar in staat haar hartslag te horen en te ontspannen. Ze is veilig voor pasgeborenen van alle leeftijden en vereist minder steun naarmate ze groeit.

Een heupgreep is een andere techniek. Door de baby op de heupen vast te houden kan ze zien en verkennen, en je kunt deze techniek combineren met een draagdoek of andere drager. Hoewel deze techniek het meest comfortabel is voor de pasgeborene, is ze niet goed voor de rug of de schouders van de moeder. Het zal de baby helpen ’s nachts beter te slapen. En het zal de ouders en verzorgers meer zelfvertrouwen geven.

Voeden nadat ze wakker is geworden

Een van de moeilijkste stadia van de babytijd is een pasgeborene in slaap te krijgen zonder vastgehouden te worden. Gelukkig doet dit probleem zich niet altijd op dezelfde leeftijd voor, maar het komt het meest voor bij pasgeborenen. Omdat ze negen maanden in de baarmoeder doorbrengen, weten ze niet beter. Zelfs als ze wel op hun ouders in slaap vallen, hebben ze tijd nodig om zich aan een regelmatig slaapschema aan te passen.

Een baby in slaap brengen is essentieel, en het is voor ouders vaak moeilijk om het voor elkaar te krijgen. Het kan moeilijk zijn, maar het is van essentieel belang dat je je niet bij elk klein geluidje naar binnen haast. Geef je kind de kans te kalmeren voor je een poging doet het in slaap te brengen. Het zal gemakkelijker voor je zijn als je je mentaal voorbereidt op de komende avond. Je voelt je misschien overweldigd, maar het eindresultaat zal de moeite waard zijn.

Zelfs als een pasgeborene in staat is de hele nacht door te slapen, zijn er nog steeds momenten waarop voeden nodig is. De meeste baby’s hebben echter pas nachtvoedingen nodig als ze tussen zes maanden en een jaar oud zijn. Tot dan zal je baby waarschijnlijk af en toe wakker worden voor doorkomende tandjes, honger, of andere problemen. In het algemeen kan een pasgeborene na zijn geboorte tussen twaalf en vijftien uur slapen.

Haar vasthouden tijdens dutjes

Een pasgeborene vasthouden tijdens dutjes kan haar helpen ’s nachts door te slapen. Het zal haar helpen ’s nachts door te slapen als je weet hoe je haar kunt kalmeren als ze kribbig is. Je kunt haar ook stevig vasthouden in een donkere kamer of haar volgende dutje een uur eerder stoten. Bovendien krijg jij zo ook wat rust. Maar als je je baby betrapt op slaapworstelen, is dat een ander verhaal.

Idealiter moet de kamertemperatuur van je pasgeborene tussen 68 en 72 graden Fahrenheit zijn. Te koud of te warm kan je baby vroeg doen ontwaken. Te warm of te koud kan ook SIDS veroorzaken. Geef je baby vóór het dutten wat tijd om te ontspannen en tot rust te komen. Doe de luiken dicht en zing zachte muziek. Dit helpt je baby zich voor te bereiden op een dutje.

Als je baby niet goed uit zichzelf slaapt, probeer dan borstvoeding te geven. Een pasgeborene in slaap zogen is een geweldige manier om een band met haar te krijgen en je dicht bij haar te voelen. Het kan echter een gewoonte worden als je je baby telkens de fles geeft als ze slaap nodig heeft. Je kunt haar ook een boekje voorlezen of haar luier verschonen tussen de voedingen door. Een goed dutje zal haar ook helpen ’s nachts beter te slapen.

Tegen de tijd dat ze zes maanden oud is, zal ze elke dag drie tot vier dutjes doen. Elk dutje duurt ongeveer een uur, dus het is belangrijk naar haar signalen te luisteren en haar zo lang te laten dutten als ze wil. Uiteindelijk kun je haar derde middagdutje helemaal afknippen, wat haar zal voorbereiden op een langere bedtijd. Als je pasgeborene nog steeds moeite heeft met inslapen, wil je proberen haar vroeger in slaap te krijgen.

Haar rustig houden tijdens voedingen midden in de nacht

Je kunt niet de hele nacht bij je baby zijn telkens als ze wakker wordt voor een voeding. Je baby heeft een paar weken nodig om het verschil tussen dag en nacht te leren, dus je moet geduld hebben. Het kan moeilijk zijn om niet met haar te spelen, maar probeer het niet te overdrijven. Haar stil houden tijdens de nachtelijke voedingen zal jullie beiden helpen wat rust te krijgen. Zo kun je overdag aan je eigen taken toekomen en ’s nachts toch bij je kind zijn.

Het kan een strijd zijn om je baby midden in de nacht wakker te houden, maar er zijn manieren om haar te helpen in deze tijden rustig en alert te blijven. Je kunt de verlichting laag houden, de TV uitzetten, en witte ruis spelen voor de duur van de voeding. Probeer in deze tijd elke speelse interactie met je baby te vermijden. Dit zal je baby helpen kalm en alert te blijven. Dit kan de nachtelijke routine ook wat gemakkelijker maken.

Haar kamer donker houden

Als je wilt dat je pasgeborene ’s nachts goed slaapt, moet je een donkere slaapomgeving voor haar scheppen. Licht verstoort de aanmaak van melatonine, het slaaphormoon, door het lichaam. Baby’s maken overdag minder melatonine aan dan ’s nachts. Om te voorkomen dat je baby ’s nachts wakker wordt, kun je verduisterende gordijnen en zwaar gevoerde gordijnen gebruiken.

Wat je ook kunt doen is het licht in haar kamer dimmen. Zelfs als je haar ’s nachts niet kunt vasthouden, kun je een dimmer gebruiken om de lichten twee uur voor het slapengaan zachter te zetten. Als je pasgeborene te vroeg wakker wordt, dim dan de lichten voor het slapengaan en laat haar je niet zien. Felle lichten en een luide stem kunnen haar ook wakker maken. Kamerverduisterende tinten zijn een andere handige truc.

Het is een veel voorkomende misvatting dat baby’s vastgehouden moeten worden om te slapen. Als je je pasgeborene vasthoudt, vergroot je haar kans op het ontwikkelen van het plotselinge wiegendood syndroom. Hoewel een pasgeborene een baby is, kan slapen in dezelfde kamer als een oudere baby je risico op plotselinge kindersterfte vergroten. Dus, tenzij je haar vasthoudt, probeer haar kamer donker te houden.

Plaats een reactie