Lego Duplo speelgoed voor eenjarigen

Lego Duplo speelgoed is de perfecte introductie tot de wereld van creatief bouwen met gemakkelijk vast te pakken, extra grote stenen zal je kind het plezier van het bouwen ontdekken. Er zijn veel verschillende Lego Duplo sets en uitbreidingen in de winkels verkrijgbaar, waarmee je kind steeds weer zijn eigen speelwereld kan ontdekken en creëren.

In het volgende artikel hebben we de belangrijkste informatie over Lego Duplo bouwstenen gebundeld en geven we je een overzicht van de populairste sets, zodat je zeker weet dat je in een mum van tijd geschikt speelgoed voor je eenjarige kind vindt!

Lego Duplo vanaf 1 jaar: Enorm bouwplezier voor de kleintjes

Lego Duplo zijn normale Lego-bouwstenen, maar ze zijn speciaal ontworpen voor peuters en daarom vergroot tot een schaal van 2:1. De grotere afmetingen garanderen een uitstekende hanteerbaarheid, want de stenen zijn door hun lichte gewicht en in combinatie met hun grote formaat gemaakt voor kleine kinderhanden. Bovendien verhoogt het formaat van de stenen natuurlijk de veiligheid en voorkomt het per ongeluk inslikken van de stenen.

Spelen met Lego Duplo heeft veel belangrijke educatieve voordelen voor je kind. Bouwen bevordert niet alleen de fijne motoriek en creatief denken, maar ook waarneming, sociale vaardigheden bij gezamenlijke activiteiten en de fantasie van de kinderen.

kids spelen

Vanaf welke leeftijd wordt Lego Duplo aanbevolen?

De markt biedt je een grote keuze aan Lego Duplo bouwstenen en bouwsteensets. Naast de gebruikelijke bouwstenen en grondplaten, waarmee je kind bijna alles kan bouwen wat hij of zij wil, zijn er ook thematische speelsets. Deze bevatten speciale onderdelen naast de basisstenen.

Het Lego-bedrijf stelt dat de Duplo-steentjes over het algemeen geschikt zijn voor kinderen vanaf 18 maanden. De ervaring leert echter dat Lego Duplo een van de populairste cadeaus is voor de 1e verjaardag van een kind, en daar zijn we mee begonnen. In elk geval zijn er geen veiligheidsproblemen, want de Lego Duplo stenen zijn zo ontworpen dat ze gemakkelijk door kinderen vanaf 1 jaar kunnen worden vastgepakt en niet kunnen worden ingeslikt.

Hoe veilig is Lego Duplo?

Lego is een van de meest gerenommeerde speelgoedfabrikanten ter wereld en hecht dan ook veel belang aan producten van hoge kwaliteit. De meeste bouwstenen zijn gemaakt van ABS plastic en sommige van polycarbonaat.

Het bovenste deel van de extra grote Legoblokjes heeft verschillende ronde knoppen, terwijl de onderkant bestaat uit buizen die erop zijn aangebracht. Hierdoor passen de stenen perfect in elkaar. Het Lego koppelsysteem is zo ontworpen dat de steentjes goed aan elkaar blijven plakken, maar tegelijkertijd door kleine kinderen weer gemakkelijk uit elkaar gehaald kunnen worden.

Bouwstenen voor kinderen worden regelmatig getest door Stiftung Warentest. Uit deze tests blijkt dat Lego Duplo stenen geen schadelijke stoffen bevatten en dat er geen bekende gevaren van de stenen zijn. Uit praktijkervaring zien wij ook geen risico’s bij het hanteren van en spelen met Lego Duplo. Het plastic is zeer robuust, de randen zijn kindvriendelijk afgerond en de stenen splinteren niet bij normaal gebruik. Bovendien hebben de afzonderlijke onderdelen een kindvriendelijk formaat, zodat je kind het speelgoed niet kan inslikken.

De populairste Lego Duplo sets voor kinderen vanaf 1 jaar

Lego biedt de Duplo-blokjes aan in grote dozen. Afhankelijk van de grootte bevatten deze verschillende aantallen basisstenen waarmee torens, huizen en vele andere creatieve creaties gebouwd kunnen worden. Bovendien biedt Lego nu een grote verscheidenheid aan kant-en-klare sets die over speciale thema’s gaan. Van dinosaurussen tot boerderijen tot brandweer, de Duplo-sets van Lego bestrijken bijna alle gebieden die voor jonge kinderen bijzonder interessant zijn.

We hebben ontdekt dat eigenlijk de combinatie van beide de juiste weg is. Want het kost nogal wat tijd om de sets in elkaar te zetten zoals het hoort. In het begin staken we ze “gewoon” in en op elkaar, wat voor hem erg leuk was. Maar grote kunstwerken zijn nog niet geschapen 😉

Voor de eerste bouwpogingen van je kind zijn er talloze sets om uit te kiezen, zoals de Duplo stenen doos met uittrekbare dieren. Deze bevat 34 stenen waarmee je kind vijf verschillende dieren kan bouwen. Samen vormen ze een schattige parade van dieren die als een trein door de kinderkamer kunnen reizen.

Of het nu gaat om de populaire bouw- en speelkubus, de creatieve bouwset met kleurrijke Lego dieren of de leuke creatieve voertuigset – je vindt vast en zeker snel een paar Lego Duplo sets waarmee je je kleine zonnetje bijzonder blij kunt maken.

Natuurlijk zijn de hier genoemde sets slechts een kleine selectie van de mogelijkheden die daadwerkelijk in de winkel verkrijgbaar zijn. Onze ervaring is echter dat je op éénjarige leeftijd eigenlijk geen verkeerde beslissing kunt nemen; alles wordt ijverig opgebouwd en gestapeld 🙂 Meer weten over het opvoeden van je kind? Bijvoorbeeld over wat volgens ons de beste kinderwagen van 2022 is? Bekijk dan de rest van onze website!

Plaats een reactie