Zwangerschapscoach Sabine van Fijnzwanger

Praktijk: Fijnzwanger

Ik ben Sabine en eigenaar van Praktijk Fijnzwanger. Moeder van 3 kleine kinderen, 6,4 en 2 jaar en hierdoor is het elke dag feest. In het dagelijks leven geef ik wekelijks aan gemiddeld 40 zwangere per week les. Wat ik om mij heen merk is dat veel aanstaande ouders enorm tegen de bevalling op kijken en het niet meer als iets natuurlijks beschouwen.

Veel vrouwen vinden het lastig om balans te vinden tijdens de zwangerschap. Werk, privé veel verantwoording en verplichtingen, zorgen ervoor dat er minder ruimte is voor echte aandacht voor je kindje in je buik. Je wordt 9 maanden geleefd. Wekelijkse groepscursussen zijn lastig in te plannen in je agenda.

Ik beleefde mijn eerste zwangerschap en de geboorte van mijn eerste kindje ook erg gehaast. Ik gaf me over aan het personeel in het ziekenhuis en liet de beslissingen aan hen over. Na de geboorte had ik heel sterk het gevoel dat dit zoveel liefdevoller kan. We hebben een eigen keus, en we kunnen juist heel goed met elkaar samenwerken als je weet wat er mogelijk is. Daarnaast moeten we meer op ons lichaam leren vertrouwen, we zijn tenslotte gemaakt om te baren. Ik startte mijn opleidingen in het begeleiden van zwangere vrouwen. Ben opleidingen in Hypnobirthing, mindfulness en zwangerschapsyoga en zwanger en fit gaan doen. De elementen van deze technieken hebben we verweven in de eendaagsebevalcursus.

Ik werd weer zwanger en beleefde deze zwangerschap en geboorte zo anders. Ik leerde wat er allemaal mogelijk is, en vooral ook hoe je jezelf kan voorbereiden. Zelfs in het ziekenhuis, waar veel rumoer en geluiden zijn die je uit je bubbel kunnen halen, kon ik mij heel goed ontspannen en waren wij echt een super goed team met zijn drieën. En konden we vol liefde en rust genieten van ons tweede mannetje.

Toen we voor de derde keer zwanger waren was mijn gevoel om de zwangerschap en de geboorte nog meer te beleven geboren. Ik wilde thuis in bad met alleen maar fijne mensen om mij heen. Mijn partner aan de keuken tafel gezet en heel goed met hem besproken wat ik allemaal fijn zou vinden. En zo heb ik mijn fijne geboorte gekregen omdat we perfect op elkaar ingespeeld waren. En geloof mij dit is zo belangrijk dat je partner ook weet wat hij of zei kan doen.

Elke week krijg ik partners op cursus die helemaal niet zitten te wachten op de pufclub lessen, of gewoon echt een hele drukke agenda hebben voor wekelijkse lessen. En daarvoor hebben we een hele uitgebreide eendaagse bevalcursus ontwikkeld. In een dag leer je alles wat je maar kan weten over de geboorte. De eendaagse bevalcursus is “De zwangerschapscursus die mannen wel aankunnen”. Lekker cursus volgen met een ware beleving!. Hapjes, lekkere drankjes en voor de man een biertje of wijntje. En met slecht weer in de boho planten ruimte en met mooi weer heerlijk in de perengaard met je voeten in een voetenbadje.

Waar je ook bevalt en met wie, het gaat erom dat jij je geliefd en gedragen voelt. Dat gun ik jou ook. Mag ik je helpen?

Kijk eens op www.fijnzwanger.nl.

Op debabyexperts.nl wil ik jullie meenemen in de belevingswereld van fijnzwanger wat er allemaal mogelijk is om je zwangerschap anders te gaan beleven.