Slap en futloos haar door de overgang; 15 tips voor meer volume

Slap en futloos haar door de overgang; 15 tips voor meer volume

De overgang is een fase waar veel vrouwen doorheen gaan. Naast de bekende symptomen zoals opvliegers en stemmingswisselingen, kan de overgang ook invloed hebben op je haar. Veel vrouwen ervaren dat hun haar slap en futloos wordt tijdens deze periode. Gelukkig zijn er manieren om meer volume aan je haar te geven. In dit artikel delen we 15 handige tips om slap en futloos haar tijdens de overgang tegen te gaan en meer volume te creëren.

Tips voor een gezonde haarverzorging tijdens de overgang

1. Kies voor een milde shampoo

Het gebruik van een milde shampoo is essentieel, vooral tijdens de overgang. Kies voor een shampoo die speciaal is ontwikkeld voor slap en futloos haar. Deze shampoos bevatten vaak ingrediënten die het haar meer volume geven.

2. Vermijd hittebronnen

Hittebronnen zoals föhns, stijltangen en krultangen kunnen je haar beschadigen en het nog slapper maken. Probeer deze apparaten zo min mogelijk te gebruiken en laat je haar natuurlijk drogen. Als je toch een föhn wilt gebruiken, zet deze dan op de koele stand.

3. Gebruik een volumeproduct

Er zijn verschillende volumeproducten op de markt die je haar meer volume kunnen geven. Kies bijvoorbeeld voor een volumemousse of een volumepoeder. Breng het product aan bij de haaraanzet voor het beste resultaat.

4. Kam je haar voorzichtig

Slap haar kan gemakkelijk afbreken, dus wees voorzichtig bij het kammen. Gebruik een grove kam of een borstel met zachte haren om klitten te voorkomen. Begin altijd bij de haarpunten en werk langzaam naar de haaraanzet toe.

5. Eet gezond

Je haar heeft voedingsstoffen nodig om gezond en sterk te blijven. Zorg voor een gevarieerd dieet met voldoende vitamines en mineralen. Denk hierbij aan voedingsmiddelen zoals eieren, vis, noten en groene bladgroenten.

FAQs

1. Kan stress invloed hebben op slap haar tijdens de overgang?

Ja, stress kan zeker invloed hebben op de conditie van je haar. Probeer stress zoveel mogelijk te verminderen door bijvoorbeeld ontspanningsoefeningen te doen of regelmatig te sporten.

2. Heeft de overgang invloed op de haargroei?

Ja, tijdens de overgang kan de haargroei vertragen. Dit kan ervoor zorgen dat je haar dunner aanvoelt. Het is belangrijk om je haar goed te verzorgen en te voeden om dit tegen te gaan.

3. Hoe vaak moet ik mijn haar wassen tijdens de overgang?

Dit verschilt per persoon. Sommige vrouwen ervaren dat hun haar sneller vet wordt tijdens de overgang, terwijl anderen juist minder vaak hoeven te wassen. Kijk goed naar de behoeften van je haar en pas je wasroutine hierop aan.

4. Welke kapsels zijn geschikt voor slap haar tijdens de overgang?

Er zijn verschillende kapsels die meer volume aan je haar kunnen geven. Kies bijvoorbeeld voor laagjes of een boblijn. Ook het gebruik van stylingproducten kan helpen om je haar voller te laten lijken.

5. Hoe lang duurt de overgang gemiddeld?

De overgang kan gemiddeld 4 tot 8 jaar duren. Dit kan echter per persoon verschillen. Raadpleeg een arts of specialist voor meer informatie over jouw specifieke situatie.

Conclusie

Tijdens de overgang kan het haar slap en futloos worden. Gelukkig zijn er verschillende manieren om meer volume aan je haar te geven. Door gebruik te maken van milde shampoos, hittebronnen te vermijden, volumeproducten te gebruiken, voorzichtig je haar te kammen en gezond te eten, kun je je haar weer levendiger laten lijken. Daarnaast is het belangrijk om stress te verminderen en je haar goed te verzorgen. Met deze 15 tips kun je meer volume creëren en je haar weer laten stralen tijdens de overgang.