Super leuke activiteit met kinderen: stenen schilderen en verstoppen

Super leuke activiteit met kinderen: stenen schilderen en verstoppen

Ben je op zoek naar een leuke activiteit om samen met je kinderen te doen? Dan is stenen schilderen en verstoppen een geweldige optie! Deze creatieve bezigheid is niet alleen leuk, maar ook educatief en avontuurlijk. In dit artikel laten we zien hoe je deze activiteit tot een succes kunt maken.

Waarom stenen schilderen en verstoppen?

Stenen schilderen en verstoppen is een geweldige manier om quality time door te brengen met je kinderen. Het is een activiteit die zowel binnen als buiten gedaan kan worden, afhankelijk van het weer. Het stimuleert de creativiteit en de verbeelding van je kinderen, terwijl ze tegelijkertijd genieten van de natuur. Daarnaast is het ook een leuke manier om andere mensen blij te maken wanneer ze de verstopte stenen vinden.

Wat heb je nodig?

Om te beginnen met stenen schilderen en verstoppen, heb je een aantal materialen nodig. Hier is een lijst van benodigdheden:

 • Stenen – Zorg ervoor dat de stenen groot genoeg zijn om te beschilderen, maar ook niet te zwaar om te dragen.
 • Verf – Kies acrylverf omdat deze goed hecht aan stenen.
 • Penselen – Verschillende maten penselen zijn handig voor het schilderen van details.
 • Lak – Breng een laag lak aan om de verf te beschermen tegen weersinvloeden.
 • Waterbakje – Gebruik een waterbakje om je penselen schoon te maken.
 • Doekjes – Handig om eventuele verfvlekken schoon te maken.

Hoe stenen schilderen?

Het schilderen van stenen is een leuke en creatieve activiteit. Volg deze stappen om het beste resultaat te bereiken:

 1. Verzamel de stenen – Ga met je kinderen op zoek naar geschikte stenen in de natuur. Zorg ervoor dat ze schoon en droog zijn voordat je begint met schilderen.
 2. Voorbereiding – Bedek je werkoppervlak met krantenpapier of een plastic tafelkleed om vlekken te voorkomen.
 3. Ontwerp – Laat je kinderen hun eigen ontwerpen bedenken. Moedig hun creativiteit aan door ze vrij te laten schilderen wat ze willen.
 4. Schilderen – Gebruik verschillende kleuren verf om de stenen te schilderen. Moedig je kinderen aan om details toe te voegen en te experimenteren met verschillende technieken.
 5. Drogen – Laat de stenen volledig drogen voordat je verder gaat naar de volgende stap.
 6. Lakken – Breng een laag lak aan om de verf te beschermen tegen weersinvloeden. Laat de lak goed drogen voordat je de stenen gaat verstoppen.

Hoe stenen verstoppen?

Als je stenen eenmaal beschilderd en gelakt zijn, is het tijd om ze te verstoppen. Hier zijn enkele ideeën om je op weg te helpen:

 • Parken – Verstop de stenen in parken waar veel mensen komen. Plaats ze op opvallende plekken, maar niet te ver weg.
 • Speeltuinen – Kinderen zullen blij verrast zijn als ze een mooie steen in de speeltuin vinden. Verstop ze bijvoorbeeld onder de glijbaan of tussen de speeltoestellen.
 • Winkelcentra – Breng een bezoek aan het plaatselijke winkelcentrum en verstop de stenen in de buurt van bankjes of plantenbakken.
 • Stranden – Ga je naar het strand? Verstop de stenen dan in het zand zodat mensen ze kunnen ontdekken tijdens hun strandwandeling.
 • Schoolpleinen – Vraag toestemming aan de school om een aantal stenen op het schoolplein te verstoppen. Dit kan een leuke verrassing zijn voor de kinderen.

Conclusie

Stenen schilderen en verstoppen is een super leuke activiteit om samen met je kinderen te doen. Het stimuleert de creativiteit, brengt quality time door en zorgt voor blijdschap bij andere mensen. Vergeet niet om de benodigde materialen in huis te halen en geniet samen van deze creatieve en avontuurlijke bezigheid!

FAQs

1. Hoe lang duurt het voordat de verf op de stenen droog is?

Het drogen van de verf op de stenen kan enkele uren tot een dag duren, afhankelijk van de dikte van de verflaag en de omgevingstemperatuur.

2. Kan ik andere soorten verf gebruiken in plaats van acrylverf?

Acrylverf werkt het beste op stenen, omdat het goed hecht en duurzaam is. Andere soorten verf kunnen mogelijk niet goed hechten of snel afbladderen.

3. Moet ik de stenen voorbereiden voordat ik begin met schilderen?

Ja, het is belangrijk om de stenen schoon en droog te maken voordat je begint met schilderen. Dit zorgt ervoor dat de verf goed hecht.

4. Kan ik de stenen opnieuw beschilderen als ik niet tevreden ben met het resultaat?

Ja, je kunt de stenen altijd opnieuw beschilderen als je niet tevreden bent met het resultaat. Laat de verf volledig drogen voordat je opnieuw begint.

5. Moet ik de stenen vernissen na het schilderen?

Ja, het is aan te raden om een laag lak aan te brengen op de stenen om de verf te beschermen tegen weersinvloeden. Dit zorgt ervoor dat de stenen langer mooi blijven.

Met deze informatie ben je klaar om aan de slag te gaan met stenen schilderen en verstoppen. Veel plezier!