Tips voor het opstellen van een slaapschema voor een 12 maanden oude baby!

Een slaapschema voor 12 maanden oud kan een uitdaging zijn, maar niet onmogelijk. Baby’s met zelfstandige slaapvaardigheden kunnen 11 tot 12 uur slapen zonder wakker te worden voor een voeding. Ze krijgen ook voldoende calorieën binnen van hun maaltijden. Met een paar eenvoudige tips kun je je baby weer in slaap krijgen. Maar, er zijn enkele dingen die je beter kunt vermijden. Hier zijn wat tips om een gezond slaapschema voor 12 maanden oude baby’s op te stellen. A: Vermijd je baby te vroeg neer te leggen.

Je baby te vroeg neerleggen

Je baby neerleggen voor een dutje moet een prioriteit zijn bij het beginnen van het 12 maanden oude slaapschema. Je wilt er zeker van zijn dat je baby een volledig dutje doet voor hij te moe wordt. Om het gemakkelijker te maken kun je je baby voorbereiden op het dutje, 20 minuten voordat de baby slaapsignalen geeft. Probeer je baby te voeden en te verschonen, wieg hem in slaap, en houd het licht en de stem laag. Onthoud dat het de bedoeling is consequent te zijn, dus als je een baby hebt die koppig is wat slapen betreft, kun je de wektijd voor elk dutje verlengen.

Je baby te vroeg op het 12-maanden-slaapschema neerleggen kan een teken van slaapregressie zijn. Je kind maakt geen groeispurt meer door en heeft ruim de tijd nodig om deze vaardigheden te ontwikkelen. Daarom kun je je baby beter neerleggen in een activiteitencentrum of een baby-veilige speelruimte. Overdag heeft je baby minstens twee uur nodig om in slaap te vallen.

Je baby te vroeg proberen neer te leggen op een 12 maanden oud slaapschema kan een teken van verlatingsangst zijn. Het slaappatroon van je baby begint rond deze leeftijd te veranderen, zodat je misschien moet overschakelen op slechts één dutje. Je baby te vroeg neerleggen zal je baby oververmoeid maken en zijn slaap beïnvloeden. Een consequente slaapomgeving zal je baby helpen weer op gang te komen als deze fase voorbij is.

Je baby groeit, dus kan het moeilijk voor hem zijn om een enkel dutje te verdragen. Als hij niet genoeg slaap krijgt, zal hij gefrustreerd en kribbig zijn, en zich verzetten tegen je pogingen om hem neer te leggen. In plaats van het dutje te laten vallen, kun je proberen het waakvenster te verlengen en dan over te schakelen op een één-slaap schema. Bedenk dat de inhoud van deze site alleen ter informatie dient en niet als medisch advies gebruikt mag worden.

Als je je baby te vroeg neerlegt op een slaapschema voor 12 maanden, kun je je baby ’s morgens te vroeg wakker maken. Als je baby weigert twee dutjes te doen, kan het zijn dat je bedtijd een paar uur vroeger is dan normaal. Maar zolang ze elke nacht minstens 10 uur slaap krijgen, zouden ze de hele nacht moeten kunnen doorslapen.

Jonge kinderen hebben voorspelbare tijdschema’s nodig, en je baby te vroeg neerleggen zal de situatie alleen maar erger maken. Het slaapschema van je baby is uniek voor hem en zal van dag tot dag veranderen. Als je baby om zes uur ’s avonds wakker wordt en dan niet goed slaapt, is het beter hem om zes uur ’s morgens neer te leggen en hem dan te laten slapen tot zijn volgende voedingstijd om vijf uur ’s morgens.

Doorkomen van tandjes verstoort de slaap

Als een baby tandjes krijgt, kan hij ’s nachts huilen. Gedurende deze tijd wordt hun mond erg gevoelig, en ze kunnen nachtvoedingen weigeren. Ze zullen deze voedingen waarschijnlijk inhalen zodra ze meer op hun gemak zijn. Anderen geven de voorkeur aan frequentere voedingen om het ongemak van het doorkomen van de tandjes op te vangen. Wat de oorzaak ook is, doorkomende tandjes kunnen het slaapschema van een baby verstoren.

Hoewel het doorkomen van tandjes niet schadelijk is voor de baby, kan het wel de dagroutine van een baby verstoren. Behalve dat het ongemakkelijk is, kan het doorkomen van tandjes resulteren in korte dutjes. Behalve een slechte kwaliteit van slaap kan een kind met doorkomende tandjes ook moeite hebben om ’s nachts in slaap te vallen of in slaap te blijven. Het goede nieuws is dat er manieren zijn om het ongemak van doorkomende tandjes te beheersen en je kind een goede nachtrust te bezorgen.

De temperatuur van je baby zo laag mogelijk houden is een andere effectieve manier om een doorkomende baby te kalmeren. Probeer een koud washandje aan te bieden om het tandvlees te kalmeren. Hoewel een bijtspeeltje waarschijnlijk niet zal werken als een baby slaapt, kan het wel helpen de pijn te verzachten. Je kunt ook proberen een pijnstiller aan te bieden, hoewel dit alleen gegeven mag worden na overleg met de zorgverlener van je kind.

Als je 12 maand oude weigert een dutje te doen, overweeg dan het dutje vroeger te doen om de tijdsverandering op te vangen. Uiteindelijk zal je kind stoppen met het weigeren van zijn middagdutje en er meer tolerant voor zijn. Verleng intussen hun wakkere tijden. Dit zal hen helpen tot rust te komen en weer op gang te komen als hun slaapregressie voorbij is. Als ze eenmaal helemaal aan hun nieuwe slaapschema zijn aangepast, verplaats je de bedtijd naar vroeger.

Als doorkomende tandjes het slaapschema van een kind onderbreken, moeten ouders bepalen welke de boosdoener is. Als een kind drie uur slaapt en dan om de 20 minuten wakker begint te worden, dan zijn het waarschijnlijk doorkomende tandjes. Evenzo is een toegenomen dutweigering een teken van ontwikkelingsslaapregressie. Maar het is mogelijk het verschil te zien door hun huidige slaappatronen te vergelijken met die van nu. Doorkomende tandjes kunnen plotselinge en ongeplande veranderingen in het slaappatroon veroorzaken, maar ouders moeten op deze symptomen bedacht zijn voor ze hun kinderen naar een dokter brengen.

Hoewel de pijn door het doorkomen van tandjes meestal tijdelijk is, moeten ouders bedacht zijn op verstikkingsgevaarlijke situaties. Als de symptomen langer dan een paar nachten aanhouden, neem dan contact op met je kinderarts. Tandjes krijgen is een normaal deel van de ontwikkeling van kinderen, dus ouders moeten hun kinderen steunen en de tijd geven om aan de verandering te wennen. Het is echter belangrijk te onthouden dat het doorkomen van tandjes een tijdelijke toestand is en overgaat zodra er nieuwe tanden doorkomen.

Ondanks de pijn en het ongemak die het doorkomen van tandjes veroorzaakt, is de tijd die je kind nodig heeft om op te groeien het belangrijkst voor je baby. Hoewel je het gevoel kunt hebben dat je moet wachten tot het doorkomen van de tandjes voorbij is voordat je slaapcoaching toepast, geldt: hoe meer geduld je hebt, hoe beter. Het duurt twee tot drie jaar voor een kind klaar is met doorkomen van de tandjes en de nodige slaap krijgt. Laat je echter niet ontmoedigen – er zijn manieren om je baby door de tandjesfase heen te helpen slapen.

Huckleberry Premium slaapplan voor 12-maanden-jarigen

Als mama van een twaalf maanden oude zoon kun je heel wat slapeloze nachten krijgen. En hoewel kinderartsen en babyboeken je kunnen helpen je baby de hele nacht door te laten slapen, kunnen deze producten prijzig zijn. Huckleberry Labs, een startup opgericht door Jessica Toh, biedt ouders een oplossing die je kind kan helpen de hele nacht door te slapen. Het bedrijf combineert datagestuurde technologie met pediatrische slaapexperts om aangepaste slaapplannen te maken die ontworpen zijn met het comfort van je baby in gedachten.

Het Huckleberry Premium slaapplan voor 12-maanden oude kinderen combineert de expertise van pediatrische slaapexperts met AI om een aangepast, gepersonaliseerd slaapplan te maken dat werkt met het specifieke schema van je gezin en de slaapbehoeften van je individuele kind. En omdat de slaappatronen van je kind in de loop van de tijd veranderen, verandert Huckleberry ook zijn aandachtspunten. Het houdt dagelijkse schema’s, langdurige patronen en andere informatie bij om ervoor te zorgen dat je kind de juiste hoeveelheid slaap krijgt voor zijn of haar leeftijd. Deze app neemt het giswerk uit de opvoeding van je kind en maakt van bedtijd een plezierige ervaring. Huckleberry biedt gratis tracking, gedetailleerde analyse, en een aangepast slaapplan voor je kind.

De Huckleberry app houdt de slaap van je baby bij en geeft een analyse na 3 dagen slaap. De rapporten zijn gedetailleerd en gemakkelijk te begrijpen, en zijn zo ontworpen dat ze bij het slaapschema van je kind passen. De SweetSpotR functie is ’s werelds eerste real-time voorspellende algoritme, dat zich aanpast aan de behoeften en slaapgewoonten van je kind. SweetSpotR is de eerste app in zijn soort, en hij kan zijn algoritme aanpassen naarmate je kind groeit.

Plaats een reactie